Gazeteci Barış Terkoğlu “halkı yanıltıcı bilgi alenen yaymak” suçlamasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı. Terkoğlu gözaltına alındığı sırada yanında bulunan Murat Ağırel, Terkoğlu’nun doğrudan adliyeye götürüldüğünü belirtti.
Gazeteci Barış Pehlivan, Terkoğlu’nun gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyururken gerekçesinin ise dün Onlar TV’de yayınlanan bir video olduğunu yazdı.
Terkoğlu gözaltına alınması neden olan videosunda çarpıcı bir iddiayı dile getirmişti. Terkoğlu’nun sözleri şöyleydi:
“Sıkça bir mekan ismi geçiyor: Kütüphane. Burası Etiler’de bulunan özel bir eğlence mekanı. Bu mekanı da İçişleri Bakanlığı kaynaklarına sordum. Bu mekanda zaman zaman uyuşturucu ve kimlik taraması yapıldığını söylediler. Bu mekanın işletmecisinin de ifadesi alınmıştı. Bu tarama sırasında içeri giren polisler bir kişiyle karşılaşıyorlar. Bu kişi, aranamayacağını söylüyor ve kimliğini çıkartarak savcı olduğunu belirtiyor. Polis bu olayı görünce çok şaşırıyor ve bu nedenle tarama işlemini başlatan savcıya bu durumu iletiyorlar.”
