Gebze Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde 11 Ekim'de yaşanan katliamla gündeme gelen Gebze Belediyesi'nin hedefinde hayvanseverler var. Belediye hayvanseverleri 'sokak hayvanlarını ve mamaları çalmakla' suçladı.

Kocaeli’nin AK Partili Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde birçok kedi ve köpekten kimi öldürülerek, kimi de canlı canlı poşetlerin içine konarak çöpe atıldı. Olay bir vatandaşın 11 Ekim’deki gidişinde hayvanların yokluğunu fark etmesiyle ortaya çıktı. Etrafı gezip merkezin arka kısmındaki çöp konteynerlerinde poşetlerde ölmüş hayvanlar görünce durumu yetkililere bildirdi.

İddialara göre 30 köpek, 14 kedi ve bir karga iğneyle zehirlenip öldürüldü.

Vatandaşlar tarafından tek tek çöpten çıkartılan kedi ve köpeklerin katledilmiş haldeki görüntüleri infial yarattı.

Uzun süre sessiz kalan Gebze Belediyesi Kocaeli Valiliği’nin adli ve idari soruşturma kararı sonrası görüntülerdeki sokak hayvanlarının çeşitli kazalarda hayatını kaybettiğini iddia etti. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklama şu şekildeydi:

Açıklama yetersiz gelmiş olacak ki olay gününden itibaren merkez önünde ve belediye hizmet binası önünde  toplanan hayvanseverler eylemlerine devam ediyor. Eylemler sürerken Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yeni bir açıklama yaptı. Büyükgöz hayvanseverleri ‘hırsızlık’la suçladı.

Paylaşım şu şekilde:

Bazıları tedavi edilmek üzere tesise bırakılan 75 hayvanın tesisten kaçırıldığı ve çok miktarda hayvan mamasının gasp edildiğini iddia eden Büyükgöz tesise yapılacak bir saldırıdan da hayvanseverleri sorumlu tuttu.

Yayınevlerinden barınaktaki katliama tepki: Gebze Kitap Fuarı’ndan çekildiler