Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni 50 yaşında birincilikle bitiren Aslıhan Bayramoğlu, gençlik hayallerini gerçekleştirip cesaret edemeyen herkese örnek oldu.

Gençliğinde üniversite okuyamayan 50 yaşındaki Aslıhan Bayramoğlu, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Bayramoğlu, bu yola girişinin çok zor olduğunu ve direnerek başardığını söylüyor. “Kızım özel bir okulda psikolojik danışman, oğlum da İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı okuyor. Çocuklar büyüyünce meşguliyetim kalmamıştı ve ben de üniversite hayalimi gerçekleştirmek istedim” diyen Bayramoğlu, hem 2 yıllık Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü hem de 4 yıllık Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden mezun oldu. Ayrıca 4 yıllık fakültenin de birinciliğine adını yazdırdı.

Aslıhan Bayramoğlu ve eşi Mehmet Bayramoğlu.

Geleneksel sanatlarla çok ilgili olduğunu söyleyen Bayramoğlu, önce amatör olarak ilgilendiği sanatın tasarım aşamalarını öğrenmek için akademik eğitim almak istiyor. Bu nedenle de biri yüksekokul diğeri fakülte olmak üzere iki okulu hedefliyor Bayramoğlu ve “Okula o kadar kendimi verdim ki, ikisinden de birincilikle mezun oldum” diyor. Şimdi ise kendine yüksek lisans hedefi koyan Bayramoğlu, okulu ve öğrenciliği çok sevdiğini söylüyor ve eşinin desteğini de esirgemediğini sözlerine ekliyor: “Yıldığım, yorulduğum zamanlarda beni cesaretlendirdi. Çocuklarım da çok desteklediler ama onlar fakülte birincisi olmam nedeniyle ‘Anne çıtayı çok yükselttin’ diye espri yapıyorlar.”

Eşiyle gurur duyduğunu söyleyen iş insanı Mehmet Bayramoğlu, “Çok çalıştı, çok emek verdi ve bu sonucu hak etti. Hem okulunu hem de ev işlerini hiç aksatmadı. Biz de bu süreçte elimizden geldiğince kendisine destek olduk” diye konuştu.

Tüm yurtta YKS heyecanı: Geç kalanlar, kimliğini unutanlar, okulu karıştıranlar…