Göçmenlerin nikah işlemlerini 10 bin TL'ye çıkaran Afyonkarahisar Belediyesi için müfettiş görevlendirildi. Belediye başkanı dahil tüm meclis savunma yapacak. Sadece ret oyu veren AK Parti'li üyenin savunması istenmedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Afyonkarahisar’ın yeni belediye başkanı seçilen CHP’li Burcu Köksal kentte iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan Suriyelilere ait dükkanları kendi eliyle mühürlemişti. Köksal göçmenlerin nikah ücretini de 10 bin TL’ye çıkarmıştı. Köksal’ın seçimden önce yaptığı “Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” açıklaması da tartışma konusu olmuştu.

Haziran ayında Afyonkarahisar Valiliği Irak uyruklu bir kişiye evrakları tamam olmasına rağmen ruhsat vermediği gerekçesiyle Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ifadesini istemişti. Köksal kişinin belediyeye böyle bir ruhsat müracaatı olmadığını söylemişti. Köksal belediyeye sadece bir Türk vatandaşının ruhsat için başvuruda bulunduğunu, aykırılık nedeniyle bu kişiye ruhsat verilmediğini anlatmıştı. Köksal, Moussa G’nin ise belediyeye ruhsat müracaatında bulunmadığını söylemişti.

İçişleri Bakanlığı Afyonkarahisar Belediyesi’ne Türk vatandaşları için 400 TL olan nikah ücretinin göçmenler için 25 kat artırılarak 10 bin TL’ye çıkarılması nedeniyle mülkiye müfettişi görevlendirildi. Bir dönem Şuhut Kaymakamı olarak görev yapan Ferit Görükmez’in müfettiş olarak geldiği belediyede bir kişi hariç tüm meclis üyelerinin ifadesi istendi. Duvar’dan Nail Azbay’ın haberine göre ifadesi istenmeyen tek işi söz konusu maddeye ret oyu veren AK Partili Mahmut Emin Birliktir oldu.

Meclis üyelerinin ifade istemine yedi gün içinde savunma hazırlayıp Afyonkarahisar Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim etmesi gerekiyor.

Valilik Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı ifadeye çağırdı