FETÖ lideri Gülen öldüğü hastanenin morgunda dört gün tutulduktan sonra malikanesinin bahçesine defnedildi. Stadyumda düzenlenen törene katılanlar yüzlerini maskelerle gizledi, bahçedeki defin işlemineyse sadece üst düzey yöneticilerle ailesi katıldı

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen, 25 yıldır yaşadığı ABD’de öldü. Gülen’in cenazesinin nereye defnedileceği uzun bir süre açıklanmadı, bazı polemikler ortaya atıldı. Çünkü örgütün içinde ayrışmalar var ve yeğeni Ebuseleme Gülen, örgüt üyelerinden Cevdet Türkyolu’nun amcasının ölümünü kendilerinden sakladığını söylüyordu. Üstelik cenazesinin kaçırılacağına dair iddialar da ortaya atılıyordu ki Gülen’in Kestane denen malikanesinin bahçesine gömüleceği duyuldu.

Türk gazeteciler de bu evin yakınlarına gitti olayları izlemeye başladı. Onların anlattığına göre 20 Ekim’de hastanede doğal yollarla öldüğü açıklanan Gülen’in evine çok sayıda insan gidiyordu. İçeride ne konuşulduğu bilinmiyordu ama Gülen’in kaçırıldığı iddia edilen yine Pensilvanya’daki evinde sessizlik hakimdi.

Gülen’in cenazesine katılanların çoğu yüzlerinin görünmesini istemedi.

Gülen’in cenazesinin nereye defnedileceği örgüt tarafından açık açık duyurulmadı ama iş makineleri Gülen’in evinin bahçesine girmişti. Burada mezar yeri açılacağı aşikardı ve nitekim öyle de oldu. Gülen’in cenazesi perşembe günü bu evin bahçesine defnedildi. Gülen için New Jersey eyaletindeki Skylands Stadium ismindeki spor kompleksinde cenaze töreni düzenlendi. Bu törene katılım yoğundu ama gelenlerin çoğu yüzlerine maske, başlarına da şapka takmıştı. Ayrıca gözlük takanlar da oldu ve tanınmayacak şekilde cenazeye katıldılar.

Cenazede yüzlerini tamamen gizleyerek saf tuttular.

AA’nın haberine göre; cenaze törenin yeri ve saati uzun süre saklandı. Kısa bir süre kala WhatsApp’tan duyuruldu ve bu maskeli katılım fikri de bu şekilde önerildi. Mesajda “Maske, şapka ve gözlük takın. TR basını olacak. Güvenlik olacak. QR kodu ile stadyuma giriş yapılacak” dendi. Ayrıca sarı yelekli bazı örgüt mensupları da basın mensuplarını görünce yüzlerini elleriyle gizlemeye çalıştı.

Cenaze töreninden sonraki defin işlemlerine katılım ise sınırlı tutuldu. Gülen’in gömülmesi, örgütün üst düzey isimleri ve aile yakınlarının bulunduğun sınırlı sayıdaki bir topluğun katılımıyla gerçekleşti. Gülen bu ana kadar St. Luke’s hastanesinin Monroe şubesinin morgunda tutuluyordu.

Örgütün başına kimin geçeceği şu anda muamma. Çünkü örgüt içindeki güç odakları arasında anlaşmazlık var ve ortada miktarı bilinmese de yüksek olduğu tahmin edilen bir para da var.

Gülen öldü, cenazesi örgütü karıştırdı: Malikanesinde toplanıyorlar