Manisa'da hamile sevgilisini öldüresiye döven ve ilk duruşmada kendini "Alkollüydüm, pişmanım" diye savunan adam hakaretten dokuz ay, kasten yaralamadan da 15 ay hapis cezası verilerek tahliye edildi.

19 yaşındaki Sude Naz A. Manisa’da 37 yaşındaki sevgilisi Yılmaz Akman’la yaşıyordu. Üç yaşında bir erkek çocukları vardı. 16 Ağustos’ta çarşının ortasında bir anda kavga etmeye başladılar. Yılmaz, Sude Naz’ı ölesiye dövmeye başladı. Herkes bakıyor, kimse müdahale etmiyordu. Genç kadın dakikalarca dayak yedi.

Adama artık yumruk atmak da yetmiyordu. Eline sopa geçirdi, onunla vurmaya başladı. Kadın “Hamileyim, imdat” diye bağırıyor, çevredekiler seyrediyordu.

Olay yerine polis gelince ‘roller’ bir anda değişti. Etraftakiler Yılmaz’a kelepçe takıldığı an onu linç etmeye çalıştı. Polis Yılmaz’ı ellerinden kurtardı ve gözaltına aldı. Adam ilk ifadesinde şunları söyledi:

“Sude Naz dini nikahlı eşim. Benden ayrılmak istedi ve uzun zamandır da ayrıyız. O gün kardeşimle birlikte otomobille gidip köye götürmek için ikna etmeye çalıştım. Baştan kabul etti ve otomobile bindi. Daha sonrada otomobilden inerek ‘Beni kurtarın’ diye bağırmaya başlayınca sinirlendim ve yumruk attım. Birinin elindeki sopayı alarak dövmeyi sürdürdüm. Suçumu inkar etmiyorum ve kabulleniyorum.”

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı olayın ardından tutuklanan Yılmaz Akman hakkında ‘beden ve ruh sağlığı bakımından kendisini savunamayacak durumdaki kadını silahla kasten yaralama’ ve ‘alenen hakaret’ suçlarından 6.5 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianamede Akman’ın ifadesi de yer alıyordu:

“Sude Naz ile uzun zamandır ayrı yaşıyoruz. O gün kardeşimle onu alıp, köye götürecektik. Kardeşim bizi arabayla aldı. Yolda giderken Sude Naz arabadan inmek istedi. Kardeşim arabayı durdurdu. Sude Naz arabadan indi. Ben de çarşıya doğru peşinden gittim. Hiçbir sebep yokken ‘Beni kurtarın’ diye bağırmaya başlayınca yumruk atmaya başladım. Ne kadar vurduğumu hatırlamıyorum. Orada biri ayırmak için beni sopayla dürttü. O sopayı alıp, Sude Naz’ı darbettim. Birinin elinden bir sopa alıp dövmeye devam ettim.”

18 Ekim itibariyle davada yeni gelişme yaşandı. Yılmaz Akman, hakaretten dokuz ay, kasten yaralamandan da 15 ay hapis cezası aldı ve tahliye edildi.

Hamile sevgilisini sokakta öldüresiye dövmüştü: ‘Alkollüydüm pişmanım’ dedi, hakim sert çıktı