Depremde ağır hasar gören evlerinden son eşyalarını kurtarmaya çalışan İlyas ve Umut Çardak çöken balkonun altında kalarak hayatlarını kaybetti.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde baba ile oğul enkaz altına düşen evlerinden eşyalarını kurtarmaya çalışırken çöken bir balkonun altında kalarak trajik bir şekilde hayatlarını kaybetti. 67 yaşındaki İlyas Çardak ve oğlu 37 yaşındaki oğlu Umut Çardak 6 Şubat’taki büyük depremlerde ağır hasar gören evlerinden geriye kalan son hatıraları toplarken beklemedikleri bir felaketle yüzleştiler.

Günün sıcağında saatler 15.00’i gösterirken Kuzuculu Mahallesi’ndeki iki katlı evlerine son bir kez dönmeye karar vermişlerdi. Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen yaralar hâlâ sarılamamıştı. Baba-oğul yıllarca yuvaları olmuş bu evin kapılarını, pencerelerini sökmek ve içerdeki birkaç eşyayı taşımak için oradaydı. Belki de bir parça geçmişlerini kurtarmaya çalışıyorlardı. Evden dışarı eşyalar taşıdıkları sırada ansızın bir çökme sesi duyuldu.

Bina 6 Şubat’ta aldığı ağır hasarın izlerini taşıyordu. Eski balkon yükünü kaldıramadı. Baba ile oğul bir anda yıkılan balkonun altında kaldı. Çevredeki komşuların çaresizlik içinde olayı fark edip yardım çağırmasıyla jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Ancak her şey için çok geç olmuştu. Yıkıntıların altından çıkarılan İlyas ve Umut ambulansla hastaneye yetiştirilmeye çalışıldıysa da baba ve oğul ne yazık ki yolda yaşamlarını yitirdi.

Olayın ardından jandarma ekipleri çöken binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. İlyas ve Umut Çardak’ın cansız bedenleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Deprem yargılamalarında müteahhitlerin ‘imzalar sahte’ savunmalarına bir yenisi eklendi

Bir deprem davası klasiği: Tek işi denetlemek ama ne yaptığını hatırlamıyor