Türkiye'nin gündüz televizyonu karşımıza dehşet verici insan öyküleri çıkarıyor. Bunlardan sonuncusu, 14 yaşındaki engelli kızını bir 'Afgan koca'ya iki bilezik bir yüzüğe verdiği ortaya çıkan bir anne. Anne, Afgan koca ve diğer adam tutıuklandı.

Türkiye yaklaşık bir aydır Narin Güran olayını konuşuyor. Ancak kayıp, istismar edilen, öldürülen çocuklarla ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Tekirdağ Malkara’da iki yaşında bir çocuk bir haftada ikinci kez hastanelik oldu. İki yaşındaki çocukta dayak izleri, morluklar ve makatında morarma vardı…

Çocuklarımızı korumak için ne yapıyoruz? Neden bu tür olaylar sürekli tekrar ediyor? Eskişehir’deki yeni olay bu soruların cevabını bulmak için bir kez daha harekete geçmemiz gerektiğini gösteriyor.

Eskişehir’de yaşayan Serkan Karakaya, eşi Ayşe Karakaya’nın çocukları ve üvey kızını alıp evi terk ettiğini belirterek Esra Erol’un televizyon programında yardım istedi. Esra Erol’un anlattığına göre Serkan’ın eşi Ayşe Karakaya 29 Ağustos tarihinde eşinden şikayetçi oldu ve evden ayrılmıştı.

Serkan Karakaya, eşinin Afgan asıllı Zahid isimli bir adama kaçtığını iddia etti. Yayına Ayşe Karakaya ile Zahid Cabbar Gassami de katıldı.

Daha sonra Ayşe Karakaya, kızı P.D.’yi Zahid Cabbar Gassami’ye ‘teslim ettiğini’ ve ‘dini’ nikah ile evlendirdiğini itiraf etti. Gassami ise 14 yaşındaki zihinsel engelli P.D.’nin kendisinin eşi olduğunu iddia edip ”İki bilezik bir yüzük karşılığında bana oğlum dediler” diyerek ailenin istismara para karşılığında göz yumduğunu anlattı. P.D.’nin bir süredir devlet korumasında olduğu öğrenildi.

Bu itiraflar üzerine ise savcılık harekete geçti. Anne Ayşe Karakaya, üvey baba Serkan Karakaya ve Zahid Cabbar Gassami canlı yayında gözaltına alındı. Mahkeme dün üç ismi de tutukladı.

  • Zahid Cabbar Gassami, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘çocuğa ya da kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’
  • Anne Ayşe Karakaya ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarına yardım etme’, ‘Çocuğa ya da kendisini beden veya ruh bakımından savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı hürriyetinden yoksun kılmaya yardım etme’, ‘Çocuğa ve alt soya karşı eziyet’, ‘Kendini savunamayacak durumda olan alt soya karşı hayati tehlike geçirecek şekilde kasten yaralama’
  • Serkan Karakaya ise ‘silahla tehdit’ ve ‘kendisini savunamayacak durumda olan kadına karşı kasten yaralama’ suçlarından tutuklandı.