Dün her yerde ‘MHP’li müdür açığa alındı’ haberleri çıktı. Ancak işin aslı başka. Okulu aradık, sürüldüğü iddia edilen okul müdürüne ulaştık. İddiaları yalanladı, 'görevimin başındayım' dedi.

Dün sabah herkes Milliyetçi Hareket Partili (MHP) okul müdürünü konuştu. İstanbul Üsküdar’daki 4. Murat İlkokulu’na bu yıl müdür olarak atanan Emircan Ünlü’nün öğretmenlere zorla kitap sattırmak ve velilere kitap dayatmak suçuyla Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edildiği ve sürüldüğü iddia edildi.

Ünlü iddiaya göre öğretmenlere ‘Analiz Yayınları’na ait kaynak kitapları zorla sattırmaya çalıştı. Karşı çıkanlara da arkasında MHP ve Ankara’nın olduğunu, durumdan Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş’un da haberi olduğunu ileri sürdü.

Fotoğraf: Devlet Bahçeli ve Emircan Ünlü

Ünlü’nün daha önce 2015 ve 2023’te Nevşehir’de iki kez MHP milletvekili aday adayı olduğu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çektirdiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştığı biliniyor.

Biz de 4.Murat İlkokulu’nu arayarak sürüldüğü iddia edilen okul müdürü Emircan Ünlü’yle konuştuk.

Görevimin başındayım, şikayet de yok

Hakkında çıkan haberleri sorduğumuz Ünlü’nün ilk cümlesi “Yalan haber, görevimin başındayım. Okulu aradınız, okuldayım şu anda. Bir insan görevinden alınmadan nasıl açığa alınmış olabilir” oldu.

Yine paylaşılan haberlerdeki iddialara göre veliler Emircan Ünlü’yü Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet etti ve yazdıkları dilekçede “Okul müdürü Emircan Ünlü okulumuz içinde kaynak kitap dayatıyor ve almayanları tehdit ediyor. Ünlü, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş’un da bunlardan haberi olduğunu söylüyor. Ünlü MHP’nin arkasında olduğunu, kimsenin kendisine dokunamayacağını söylüyor. Okul aile birliğini kaldıracağını, yerlerine sınıf annelerini atayacağını anlatıyor. Semih Durmuş’un arkasında olduğunu öne sürerek tehdit etmeye devam ediyor. Şikayetlerimizin dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

Ancak okul müdürü Ünlü bu iddiaları da reddederek “Öyle bir şikayet yok ” dedi. Hakkında açılmış soruşturma da olmadığını söyleyen Ünlü “Bu tamamen asparagas, çamur at izi kalsın” diye konuştu.

‘Böyle olaylardan açığa alınmak mümkün değil’

Okulda kaynak kitap satmak isteyen bazı ‘kırtasiyeci’ler olduğunu ve onlara ‘kaynak kitap satamazsın’ dediği için hakkında bu iddiaların ortaya atıldığını ileri süren Ünlü “25 yıldır bu okulda kaynak kitap satmış, kırtasiyecilik yapmış, para kazanmış. Ben gelince ‘bunları bu okulda yapamazsın’ deyince parası kesilmiş. Çamur at izi kalsın yapıyorlar” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşüp görüşmediğini sorduğumuzda ise “Müdür beyin de yapabileceği bir şey yok. Bizi alırsa kaymakam açığa alır. Onun için de soruşturma başlatılmış olması gerekiyor. Benim hakkımda böyle bir soruşturma yok. Devlet memurunu açığa almak için de çok büyük bir toplumsal olay olması gerek, açığa kolay kolay alınmaz. Alırsa da güvenlik kapsamında memuru korumak için açığa alır. Böyle olaylardan hayatta alınmaz” şeklinde ifade etti.

‘Yalan haber yapanlar hakkında hukuki süreci başlattım’

Hakkında yalan haber yapan tüm kurum ve kişilerle ilgili hukuki süreci başlattığını ifade eden Ünlü “Hukuki süreç başlattık, noterden tekzip için kağıt gönderdik. Ardından haklarında soruşturma başlatılacak” dedi.

Ek ders yolsuzluğunda okul müdürü ’emekli olana kadar şikayetçi olmayın’ demiş