Silvan'da iflas eden ve iki şehir gezdikten sonra yeniden memleketine dönen Fevzi Badıkan, tarihin en büyük ikramiyelerinden birini tutturdu.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşayan Fevzi Badıkan, ilçenin sayılı zenginlerinden biriydi. Ancak bu zenginlik bir iflasla nihayete erdi ve Silvan’ın en büyük aşiretlerinden birine mensup olan Fevzi Badıkan da İzmir’e göç etti. Yeğeni Şükrü Badıkan’ın anlattığına göre; amcasının yolu bu süreçte Ankara’dan da geçti ama son durağı yine Silvan oldu. Fevzi Badıkan’ı ailesi uyarsa da o önce 20 liralık daha sonra 60 liralık ‘Çılgın Sayısal Loto’ oynamaya devam etti. Oynarken de şansını tamamen makineye bıraktı.

Bir gün yine Sayısal Loto oynayan Fevzi Badıkan, evine döndü ve bilete baktığında gördüğüne inanamadı. Çünkü yüklü bir ikramiye kendi biletine isabet etmişti. Hemen ailesini aradı ama ailesi de bir yanlışlık olabileceğini düşünerek inanmadı. Fevzi Badıkan’ın haber verdiği herkes teker teker bileti inceledi ve gerçekten de Fevzi Badıkan tarihin en şanslı kişilerinden biriydi. Hemen parayı nasıl alacaklarını öğrenen aile İstanbul’un yolunu tuttu.

İstanbul’a giden aile bankadan 247 milyon 659 bin 481 TL’yi teslim aldı. 17 Temmuz’da yapılan çekilişten kazandıkları bu para, Türkiye’de şans oyunlarında verilen en büyük para ödülü.

Şükrü Badıkan, aile büyükleriyle birlikte parayı nasıl değerlendireceklerini konuştuklarını söyledi ve “Aile büyüklerimizle beraber inşallah bölgemize, Diyarbakır’ımıza, özellikle aşiretimiz için gerekli çalışmalar neyse biz bu parayı orada kullanmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili birkaç düşüncemiz var ama rakam çok büyük bir rakam. Biz buna tek başımıza karar verecek durumda değiliz. Aşiretimizin büyüklerinin uygun göreceği işleri yapmayı planlıyoruz. Silvan’da fabrika kurmayı düşünüyoruz. Bölgenin ihtiyacı olan birkaç şey var. Onun çalışmasını yürütüyoruz inşallah Silvan’a iyi bir yatırım yapacağız” dedi.

Emekli vekiller yüzde 25’e ek bir zam daha almış