Mısır'dan Akdeniz'e doğru yol alan gemiyle açıldıktan sonra yaklaşık iki yıldır kendisinden haber alınamayan gemi mühendisi Yiğit Acar'ın DNA'sına bindiği gemide rastlanmadı. Aile oğullarının gemiye binip binmediğinin tespit edilmesini istiyor.

Mısır’ın Süveyş limanından Portekiz’in Porto limanına gitmek için Akdeniz’e açılan gemide kaybolan 26 yaşındaki mühendis Yiğit Acar’dan iki yıldır haber alınamıyor. Giresun’da yaşayan ailesi henüz izine rastlanmayan oğullarından haber beklerken Türkiye kara sularına giren gemiden alınan numunelerde Acar’a ait DNA’ya rastlanmadı.

Acar’ın annesi Arzu Acar “İncelemelerde ‘DNA yok’ deniyor. Benim oğlum gemiye hiç binmedi mi? Önce oğlumun gemiye bindiğini kanıtlasınlar, kesin bilelim” dedi.

‘Dema M’ adlı genel kargo taşıyan gemide dördüncü mühendis olan Gemi Makineleri İşletme Mühendisi Yiğit Acar’ın 7 Eylül 2022’de gemide olmadığı tespit edildi. Acar’ın kaybolduğu gün gemide görüldüğü öne sürüldü ve gidilen rota üstünde de arama yapıldı ancak Acar’a ait bir ize rastlanmadı.

‘Oğlum gemiye bindi mi?’

Ailesi henüz izine rastlanmayan oğullarından haber bekliyor. Anne Acar son gelişmeyle birlikte oğlunun gemiye binip binmediğinin belirlenmesini istedi ve “Tam iki yıl olacak; oğlumdan hala hiçbir haber, hiçbir ilerleme yok. Ne savcılık kanalıyla, ne adli kanalda, ne de bizim etraftan bulduğumuz kişilerden, hiç kimseden hala hiçbir ses yok. Herkes suskun. Oğlum kaybolduktan 15 gün sonra gemi ilk Portekiz’e gidiyor. Orada polis, Interpol tarafından baskın ve araştırma yapılıyor. Ama sonucu halen elimize geçmedi. Oğlum gerçekten gemide miydi? Gemiye bindi mi? İki yıldır hiçbir şeyden haberimiz yok” dedi.

‘Herkesten şüpheleniyorum’

Kimsenin ifadesine güvenmediğini ve herkesten şüphelendiğini söyleyen Acar “Son incelemelerde ‘DNA yok’ deniyor. Fakat bize kaptan ilkin ‘Yiğit’in odasını adli olay olduğu için kilitledik, kapalı’ demişti. Peki, bu oda kapalıysa, kilitliyse son Türk polislerinin yaptığı aramada DNA eşleşmesi nasıl olmadı? DNA 8-9 ayda bozulamaz. Oğlum acaba o kamarada hiç kalmadı mı? Oğlum gemiye hiç binmedi mi? Herkesten, her şeyden şüpheleniyorum. Kimsenin ifadesine de güvenmiyorum. Önce oğlumun gemiye bindiğini kanıtlasınlar; kesin bilelim. Ondan sonra da ne olduğuna bakalım” dedi.

‘Oğlum gittiğinden beri salonumuza güneş girmedi’

Oğluyla ilgili tüm görüntülere ulaşmak istediğini belirten Acar “Onunla ilgili bütün görüntüleri istiyorum. Mısır uzak, yabancı ülkeye ulaşamayız, zor olur. Oğlumun gemideki görüntülerini istiyorum. Lütfen artık bize de kulak versinler. Lütfen bizi yalnız bırakmasınlar. Biz de bu Türkiye’nin bir evladıyız. Oğlumuzu vatana millete hayırlı şekilde yetiştirdik. Oğlumuza ahlaksızlık, hırsızlık öğretmedik. Onu okuttuk, üniversiteyi bitirdi, mühendis oldu, işe başladı. Evimizde salonun güneşliği, perdesi halen kapalı. Yiğit gittiği günden beri salonumuza güneş girmedi. İnşallah Yiğit geldiği zaman perdeyi açacağız; o günleri bekliyoruz” dedi.

Kayıp olarak aranan kadın araçta ölü bulundu