İş insanı Hakan Karabiber eski eşi Seçil Sırmacı’ya ‘uyuşturucu ticareti yapma’ suçlamasıyla iftira attığı gerekçesiyle 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karabiber’in ‘tahminlerle hareket ettiği’ vurgulandı.

Her şey IAS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karabiber(in avukatı aracılığıyla savcılığa başvurup eski eşi Seçil Sırmacı’nın uyuşturucu ticareti yaptığını öne sürmesiyle başladı.

Sırmacı hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık ‘uyuşturucu ticareti yapma’ suçundan delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verdi. Bu kez de Sırmacı eski eşinin kendisine iftira attığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Yedi yıla kadar hapsi istendi

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hakan Karabiber hakkında ‘iftira’ suçundan bir yıl üç aydan yedi yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

İş insanının Sırmacı’nın uyuşturucuyu kimden alıp kime sattığına dair bilgisi olmadan ihbarda bulunduğu, delilsiz olarak tahminlerle hareket ettiği belirtildi.

İddianamede hakkında delil bulunmayan bir kişi için ‘tahmin’ ile ağır suç isnadında bulunmayı hukuk sisteminin korumasının mümkün olmadığı anlatıldı.

İndirim yok

Karar duruşmasında mahkeme Karabiber’i ‘iftira’ suçundan, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen neticenin ağırlığı, sanığın kastı, kastın yoğunluğu gibi gerekçelerle 2.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Karabiber hakkında iyi hal indirimi uygulamayan mahkeme daha önce de başka suçlardan cezası olduğu gerekçesiyle Karabiber hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.