İstanbul İl Göç İdaresi, bazı sığınmacıların ikamet başvuruları ve uzatmalarında usulsüzlük yaptığını tespit edip ilgili kurumları uyardı. Uyarıyla harekete geçen İSKİ, 13 bin 756 sığınmacının çifte sözleşmeyle işlem yaptığını tespit etti.

İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü, geçici koruma statüsündeki bazı sığınmacıların ikamet başvuru ve uzatmalarında usulsüzlük yaptığını tespit etti ve ilgili tüm kurumları uyarıldı.

Uyarıların ardından harekete geçen İSKİ sığınmacıların su aboneliğine dair şartnameyi değiştirip sözleşmeye ek tedbirler koydu. Sığınmacıların abonelik başvuru ve sözleşmelerini tek tek inceleyen İSKİ 13 bin 756 sığınmacının çifte sözleşme yaptığını tespit etti.

Aile üyeleri üzerinden sözleşme devri yapılmış

İSKİ’nin incelemesinde binlerce kişinin aynı kullanım yerine ait sözleşmeyi birden fazla kişi üzerinden sürekli devrettiği ortaya çıkarıldı.

Eş, anne, baba, kardeş adına belli aralıklarla sözleşme devir işlemleri yapıldığı, misafir konumundaki kişiler üzerinden abonelik talebinde bulunulduğu, aynı kişiler adına birden fazla aktif sözleşme yapıldığı da tespit edildi.

287 bin yabancı abone var

İSKİ, Göç İdaresi’nin uyarısıyla yaptığı çalışmalar neticesinde tespit ettiği usulsüzlüklere dair açıklama yaptı. Açıklamada İstanbul’da 6 milyon 874 bin 188 abone olduğu ve bu abonelerin yaklaşık 287 bininin yabancı uyruklulardan oluştuğunu belirtildi.

13 bin 756 kişinin yaptığı usulsüzlüğün tespit edildiği belirtilen açıklamada gayrimenkul tapusuyla başvuru yapanların haricinde, sığınmacıların birden fazla su abonelik sözleşmesi yapmasının da sınırlandırıldığı duyuruldu. Önceden başvuru yapmış ve birden fazla sözleşmesi olan sığınmacı abonelerin ikamet dışı sözleşmelerinin ise iptaline karar verildi.

İSKİ açıklamasında yabancı uyruklu kişi adına yapılan sözleşme başka bir yabancı uyruklu bir kişiye devredilmek istendiğinde aktif sözleşme sahibinin ikamet adresinde kaydının olmaması şartı aranacağını ve alınan kararların hemen uygulamaya başlandığını duyurdu.

Gazze ve İsrail kaynıyor: Savaş suçuna ilişkin ‘net kanıtlar’ bulunmuş