İstanbul Boğazı'nda seyir halindeki bir tekne Tarabya açıklarında battı ve dört kişiyle bir köpek denizin derinliklerine gömüldü. Üç kişi ve bir köpek yüzerek kurtulmaya çalışırken kurtarıldı ama bir kişi kayıp.

İstanbul Boğazı’nda dün gece saatlerinde içinde dört kişi ve bir de köpek olan tekne Sarıyer ilçesinin Tarabya açıklarındaydı. Ancak tam da bu noktada henüz bilinmeyen bir nedenle battı. Bir kişi gözden kayboldu. Üç kişi ve köpek yüzerek karaya ulaşmaya çalışırken Kireçburnu’na gitmek için yola çıkan kaptan Akın Bektaş ve arkadaşları sahilden gelen sesleri duydu. Önce ne olduğunu anlamadılar ve motoru durdurup sesleri çözmeye çalıştılar. Sonra çok derinden gelen bir sesi fark edip buna odaklandılar.

Bu andan sonra seslerin sahibini bulma mücadelesi başladı. Yaklaşık on dakika içinde denizde hayatta kalma mücadelesi verenleri buldu Akın Kaptan ve arkadaşları, üç kişiyi ve köpeği tekneye aldılar. Marinaya vardıklarında polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Akın Kaptan teknenin batmasından 40 dakika sonra oradan geçmelerini ‘tesadüf’ olarak tanımlıyor ve “Tekne vilayet evinin oralarda batmış. Biri yorulmuştu. İkisi de pek iyi durumda değildi, yaklaşık 40 dakikadır suda olduklarını söylediler. Üçü de erkekti, yanlarında bir de köpek vardı” dedi. Polis kaybolan kişiyi arıyor.

Tatil için geldiği Antalya’da 1300 tonluk tekne çekti, rekor kırdı