İstanbul Üniversitesi Fatih'te iki kadının öldürülmesinin ardından öğrencilerinin mesajlaşma grubunda yaptığı yorumlar üzerine soruşturma başlattı. Üniversite kamuoyunda tepki çeken ifadelerin incelendiğini ve tolerans uygulanmayacağını duyurdu.

İstanbul Üniversitesi geçenlerde İstanbul’un Fatih ilçesinde vahşice katledilen iki kadının öldürülmesi olayına dair öğrencilerinin yer aldığı bir mesajlaşma grubunda yapılan yorumlarla ilgili soruşturma başlattı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu vahşet üniversite öğrencilerinin olayla ilgili yaptıkları yorumlar nedeniyle üniversite yönetimini harekete geçirdi.

Vahşi cinayetin ardından şok eden yorumlar

4 Ekim tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde işlenen korkunç cinayet sadece şehirde değil tüm ülkede büyük bir infial yarattı. İki kadın son derece acımasız şekilde katledilmiş, olay toplumun vicdanında derin yara açmıştı. Ancak bu trajik olayın ardından ortaya çıkan başka bir durum daha büyük şaşkınlık yarattı: İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin yer aldığı bir mesajlaşma grubunda cinayetle ilgili yapılan yorumlar tepki topladı.

‘Gerekli adımları atıyoruz’

İstanbul Üniversitesi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı bir açıklamayla söz konusu yorumların incelendiğini ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada “Fatih’te meydana gelen bu korkunç olayın ardından üniversitemiz öğrencilerinin yer aldığı mesajlaşma grubunda yapılan yorumlar kamuoyunda haklı şekilde büyük tepki topladı. Biz de üniversite olarak bu tepkileri paylaşıyor ve gerekli adımları atıyoruz” dendi.

Yorumların içeriği hakkında net bir bilgi verilmezken yapılan açıklamada bu tür ifadelerin üniversitenin değerlerine ve insan haklarına tamamen aykırı olduğu vurgulandı. Üniversite hem olayı kınadığını, hem de olayın sorumlularının cezalandırılması için adli sürecin başlatıldığını duyurdu.

‘Toplumun ortak vicdanını yaralayan bir olay’

Açıklamada ayrıca “Bu tür olaylar toplumumuzun ortak vicdanını derinden yaralamakta fakat aynı zamanda toplumsal birlik ve dayanışmanın önemini de bir kez daha hatırlatmaktadır. Üniversitemiz her türlü şiddet, nefret söylemi ve insan onuruna aykırı ifadelerin karşısındadır” dendi.

İstanbul Üniversitesi kamuoyunun olay karşısında gösterdiği hassasiyete teşekkür ederek soruşturmanın sonuçları hakkında gerekli bilgilendirmenin yapılacağını duyurdu. Bu tür söylemlerin üniversitenin ilkeleriyle bağdaşmadığını ve her türlü nefret söylemine karşı sıfır tolerans politikası uyguladıklarını vurguladı.

Açıklamanın sonunda hayatını kaybeden iki kadına Allah’tan rahmet dilenerek yakınlarına başsağlığı mesajı iletildi. İstanbul Üniversitesi bu tür vahşetlerin ve sonrasında yapılan olumsuz yorumların toplumda derin izler bıraktığını, ancak bu acıların birlik içinde aşılabileceğini vurguladı.

Kadına şiddet patlarken biber gazı fiyatları da ikiye katlandı

Türkiye ayakta ama kadına yönelik erkek şiddeti devam ediyor