İstanbul Valisi Davut Gül'ün 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyona hiçbir AK Partili belediye başkanının katılmadığı ortaya çıktı.

İstanbul Valisi Davut Gül’ün 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyonda ilginç bir tablo ortaya çıktı. Hükümete yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı etkinliğe dair gözlemlerini aktardığı yazısında AK Partili hiçbir belediye başkanının davete katılmadığını söyledi:

“Hiçbir AK Partili belediye başkanı yoktu… Hep birlikte Beştepe’deki resepsiyona mı gittiler? Ankara’daki etkinliğe giden meslektaşlarıma sordum, bir bilgi alamadım. Burada olanların kesinlikle katılması gerekirdi. Aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan yoksa gerisi teferruattır gibi bir algı doğuyor ve bu en çok AK Parti’ye zarar veriyor.”

“Medya ve siyaset dünyasından fazla tanıdık sima yoktu, ama kaymakamlar, bürokratlar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden oldukça yoğun katılım vardı” bilgisini veren Alçı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte CHP’li Üsküdar, Beyoğlu, Şişli, Bakırköy ve Esenyurt belediye başkanlarının katılımcılar arasında olduğunu belirtti.

İmamoğlu ile Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın sürekli birlikte olduğunu sözlerine ekledi.