İstabul Valisi Davut Gül yılbaşı gecesi için alınan tedbirlerini açıkladı. Gece boyunca 55 bin 556 Emniyet personeli ve 5 bini aşkın jandarmanın görev yapacapını belirten Davut Gül terör eylemlerine karşı da tedbirler alındığını söyledi.

Yeni yıl gecesi yaklaşırken, ülke çapında güvenlik tedbirleri de artıyor. İstanbul Valisi Davut Gül bugün katıldığı bir toplantının ardından kentte alınan önlemleri açıkladı. İstanbul Valiliği’nde düzenlenen toplantıya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş,  İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Kemal Memişoğlu,  İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da katıldı.

Emniyet personeli sayısında artış

İstanbul Valiliğinin açıkladığı verilere göre bu sene yılbaşı gecesinde tedbir amaçlı 55 bin 556 Emniyet personeli, 5 bin 996 jandarma ve 231 sahil güvenlik personeli bir helikopter ve 66 deniz ve kara aracı ile görev alacak. Geçtiğimiz sene yeni yıl gecesinde 46 bin 509 Emniyet personeli görev yapmıştı.

Buna ek olarak hastaneler 24 saat sağlık hizmeti vermeye devam edecek, 112 Acil Müdürlüğü, 224 istasyonda 1157 sağlık personeliyle hizmet verecek ve Tarım İl Müdürlüğü, 39 ilçede toplam 117 personel ile işletmelerde gıda ve hijyen denetimi yapacak.

Sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliğine saldırı hazırlığındaki 32 şüpheli yakalanmıştı

Geçtiğimiz gün, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyetin ortak operasyonuyla Türkiye’deki sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliğine saldırı hazırlığındaki 3’ü terör örgütü DEAŞ’ın sözde sorumlusu 32 şüpheli yakalamıştı. Konuyla ilgili yöneltilen bir soruya cevap veren Gül, “Terörle mücadelemiz 7-24 kesintisiz devam edecek. Yıl içinde de bundan sonrasında da devam edecek. Geçen hafta içerisinde de yine operasyonlarımız yapıldı. Bu rutin bir uygulamamız, biz emniyetimiz, bütün kolluk kuvvetlerimiz, bütün gücümüzle sahadayız. İstihbarat anlamında da arkadaşlarımız bizlere destek veriyor, teşekkür ediyoruz. Dediğim gibi terörle mücadele 7-24 kesintisiz bir çalışma; Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedef, bir terörist kalmayana kadar bu mücadelenin devam edilmesi, buna istatistik olarak bakmıyoruz” dedi.

Elçilik ve sinagoglara yönelik saldırı hazırlığındaki IŞİD hücresine operasyon