LGBT karşıtı söylemlerle geçen seçim sürecinin ardından büyükşehirlerde Onur Yürüyüşü bir bir yasaklanmaya başladı. İstanbul Valisi "Aile kurumumuzu tehdit eden hiçbir faaliyete izin verilmeyecek" dedi, İzmir Valisi de aynı yasakları uygulayacaklarını ilan etti.

İstanbul Onur Haftası, her yıl haziran ayının sonlarında Stonewall ayaklanmalarının anısına gerçekleştirilen bir etkinlikti.

Stonewall ayaklanmaları, ABD’nin New York şehrinin Greenwich Village semtinde yer alan Stonewall Inn adındaki bir bara 28 Haziran 1969’da yapılan bir polis baskınından sonra başlamıştı. Bu gösteriler ABD tarihinde eşcinsellerin ilk açık direniş olarak kabul ediliyor. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tüm dünyadaki eşcinsel hakları hareketini tetikleyen olay olarak da biliniyor.

Onur Haftası kapsamında 18 Haziran günü Onur Yürüyüşü düzenlenmesi planlanıyordu.

ODTÜ’de Onur Yürüyüşü engellendi, öğrenciler gözaltına alındı

İstanbul Valisi Davut Gül, bu hafta yapılması planlanan ‘Onur Haftası’ etkinlikleri öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Aile kurumumuzu tehdit eden hiçbir faaliyete izin verilmemiştir. İzinsiz gösteri yapan gruplara asla müsaade edilmeyecektir” dedi.

Gül, Twitter paylaşımında şunları yazdı:

“Milletimizin ve devletimizin teminatı olan aile kurumumuzu tehdit eden hiç bir faaliyete izin verilmemiştir. İzinsiz gösteri yapan gruplara asla müsaade edilmeyecektir…”