Antalya'da 11 yaşından itibaren annesinin dayısı Mustafa U.'nun cinsel istismarına maruz kalan S.Ç. 18 yaşına girdiği gün savcılığa yıllardır biriktirdiği delilleri vererek Mustafa U.'dan şikayetçi oldu. 

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde S.Ç. annesinin kendisi sekiz yaşındayken cezaevine girmesinin ardından kardeşleriyle anneanne ve dedesi ile birlikte yaşamaya başladı. S.Ç. 11 yaşındayken annesinin dayısı Mustafa U. ziyarete geldi. 2017 yılında anneanne B.Ş.’ye S.Ç.’yi otele tatile götüreceğini söyleyen Mustafa U., küçük kızı Kemer’de bir otele götürdü, aynı odada kaldılar ve istismar da başlamış oldu.

Kanıt toplama

S.Ç. eve döndüğünde Mustafa U.’nun tehditleri nedeniyle yaşadıklarını kimseye anlatamadı. Yurtdışında yaşadığı bilinen Mustafa U. ara sıra küçük kızı görüntülü arayarak tacize devam etti. 2020 yılında tekrar Antalya’ya gelen Mustafa U. küçük kıza cinsel istismara devam etti.

Yıllarca uğradığı cinsel istismar nedeniyle psikolojisi bozulan S.Ç. okulu yarıda bırakmak zorunda kaldı. Korktuğu için yaşadıklarını kimseyle paylaşamayan S.Ç. son aylarda aralarındaki telefon konuşmalarını kayda almaya başladı. Görüntülü görüşmelerde Mustafa U.’nun uygunsuz hal ve görüntülerini kaydeden S.Ç. ses kayıtlarını da topladı.

Suçlamaları reddetti

Nihayet 8 Mayıs 2024’te 18 yaşına girdi S.Ç. ve o gün doğruca polise giderek yaşadıklarını anlattı. Elindeki delilleri polise teslim eden genç kadın Mustafa U.’dan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İstanbul’da yakalanan Mustafa U. tutuklandı. Zanlı ifadesinde suçlamaları reddetti.

S. Ç. şikayetin ardından tüm yaşananlara göz yumduklarını iddia ettiği anneanne ve dedesiyle yaşadığı evden de kaçtı.

Bi arada Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili iddianame hazırladı, 3. Ağır Ceza Mahkemesi de dosyayı kabul edildi. Delillerin incelenmesinin ardından Mustafa U.’nun cinsel istismar kastıyla hareket ettiği, atılı suçları işlediğinin anlaşıldığı belirtildi.

Savcılık Mustafa U.’nun ’12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanma’ suçlarından en az 25 yıl ile cezalandırılmasını talep etti. İstanbul’da tutuklu Mustafa U.’nun tutukluluğuna itirazı da reddedildi.

İlk duruşma 25 Eylül günü Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde.

Bebeğini tarlada bırakan anne 15 yaşında: İstismar edildim

Cezaevindeki arkadaşının 15 yaşındaki çocuğunu istismar etti