İzmir Menderes'te şiddetli sağanak etkili oldu. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı, dere taştı, yol çöktü. Sürücüler zor anlar yaşadı. 

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü’nün ‘kuvvetli yağış’ uyarısından sonra İzmir’i etkisi altına alan gök gürültülü sağanak yağış trafikteki sürücü ve yayalara zor anlar yaşattı. Özellikle Seferihisar ve Menderes bölgelerini etkileyen yağış gece 02.00 civarında başladı ve şiddetini arttırarak yağmaya devam etti.

Fotoğraf: Çöken binaya ait bir görüntü.

Yağış dolayısıyla Çolak İbrahim Bey Mahallesi’nde bir inşaatın istinat duvarı su baskını nedeniyle çöktü. Çöken binada ikamet edenler güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Mahalle Muhtarı Özkan Özdemir “Yağış gece etkili oldu. Yaptığımız ilk incelemelerde istinat duvarının gece saat 02.00 sularında çöktüğünü düşünüyoruz. Yan binaları şimdilik boşaltmak durumunda kaldık. Yetkililerle istişare içinde çalışacağız. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Fotoğraf: Ölen ya da yaralanan yok, ancak bir kamyon, iki otomobil ve bazı evler zarar gördü.

Yol çöktü

İzmir’de en çok etkilenen ilçelerden biri de Menderes’ti. Sağanak nedeniyle Menderes’in Ahmetbeyli Mahallesi Maydanoz Koyu’nda yol çöktü, zemin kattaki ev ve iş yerlerini su bastı. Öte yandan Özdere Mahallesi 14 Evler Sahili’nde de bir apartmanın istinat duvarı çöktü. Ölen ya da yaralanan yok, ancak bir kamyon, iki otomobil ve bazı evler zarar gördü.

Olayla ilgili incelemeler ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Fotoğraf: Menderes’te metrekareye 127 kilogram yağış düştü.

Menderes’te metrekareye 127 kilogram yağış düştü

İzmir’de sağanağın etkili olduğu kent merkezi ile ilçelerde metrekareye düşen yağış miktarı belli oldu. Kent merkezine 35, Buca’ya 66, Balçova ile Bayraklı’ya 40, Güzelbahçe’ye 40, Bayındır’a 60, Seferihisar’a 71,8 ve Menderes’e 127 kilogram yağış düştü.

İzmir’in Menderes ilçesindeki Ahmetbeyli Mahallesi Maydanoz Koyu’nda şiddetli yağış sonrası bazı ev ve iş yerlerini su bastı. ( Berkan Çetin – Anadolu Ajansı )

Okulda eğitim ara verildi

Çukuraltı Mahallesi 2189 Sokak’taki bir istinat duvarının çökmesi sonucu toplam altı daireli üç müstakil bina ile park halindeki üç araçta hasar meydana geldi.

Bölgede sel sularının sürüklediği molozlarsa Özdere Oğan Timinci İlkokulu’nun bahçesinde hasara neden oldu. Okulda tedbir amacıyla eğitime bir gün ara verildi.

DHA’nın X hesabından yaptığı bir paylaşım:

İstanbul’da sağanak yağış: Köprü görünmez oldu, yollar göle döndü