İzmir'de alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada tabanca ve bıçaklar kullanıldı, dört kişi yaralandı. Gözaltına alınan yedi kişiden beşi tutuklandı, ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Asarlık Mahallesi’nde pazar yeri kanlı bir çatışmaya sahne oldu. 22 Eylül akşamı saat 20.00 civarıydı ve az sonra meydana gelecek hesaplaşmanın böyle şiddetle sonuçlanacağını kimse tahmin edemezdi. Ama alacak-verecek meselesi yılların birikmiş öfkesi ve kırgınlıklarıyla birleşerek geri dönüşü olmayan bir noktaya vardı.

İşte Nevruz Koçak o akşam geçmişin izlerini taşıyan bir grupla karşı karşıya geldi. Öfke sözcükleri kısa sürede yerini tehditkâr bakışlara ve hiddetli ses tonlarına bıraktı. Pazar yerinin kalabalığı arasında bir an sessizlik oldu, ardından kavga patladı. Tabancalar ve bıçaklar çekildiğinde bunun sadece bir tartışma olmadığı açıktı.

Hem bıçaklar çekildi hem silahlar konuştu

Bu korkunç anlarda Bedir Kınacı, Cüneyt Çelik ve Erhan A. bıçak darbeleriyle yere yıkıldı. Nevruz Koçak ise bacaklarından hem kurşunla hem de bıçakla yaralandı. Pazar yerinin ortasında bir anda dört yaralı yere düştü. Çığlıklar, telaş ve çevredekilerin çağrıları üzerine polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine geldi.

Nevruz Koçak ağır yaralı halde Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer üç yaralı kendi imkanlarıyla ulaştıkları Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Olayın ardından polis soruşturma başlattı. Kavgaya karıştığı tespit edilen Nevruz Koçak (28), Bedir Kınacı (23), Cüneyt Çelik (23), Erhan A., Beytullah D. ile olayla ilgisi olduğu düşünülen Batıkan T. (22) ve Turgay G. (21) kısa sürede gözaltına alındı.

Dört tutuklama

Polis merkezindeki sorguların ardından olayın sorumluları adalete teslim edildi. Erhan A. ve Beytullah D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken Nevruz Koçak, Cüneyt Çelik, Bedir Kınacı, Batıkan T. ve Turgay G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sokak değil boks ringi: Kavga eden arkadaşlarını izleyip taktik verdiler

Aile içi kavga caddeye taştı: Baba pankart hazırladı, ‘oğlum dolandırıcı’ dedi