İzmir'de dört çocuğundan üçünü öldürüp birini de yaraladıktan sonra intihar girişiminde bulunan Vesim Şimşek öldü.

İzmir’in Bornova ilçesinde dağlık alana götürdüğü dört çocuğundan üçünü öldürüp birini de yaraladıktan sonra intihar girişiminde bulunarak ağır yaralanan baba Vesim Şimşek kaldırıldığı hastanede öldü.

Türkiye iki gündür İzmir’de yaşanan korkunç olayı konuşuyor. Bir baba içlerinden biri hala emzik kullanan dört çocuğunu tabancayla vurdu, sonra kendini öldürmeye kalktı. Çocuklardan üçü hemen öldü, biri yaralı ve canıyla boğuşuyor.

Olay 27 Ağustos sabahı ilçeye bağlı Merkez Mahallesi’ndeki dağlık alanda meydana geldi. Eşiyle ayrı yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Vesim Şimşek çocukları Hiranur, Cemre, Ceylin ve Nira Şimşek’i  sabah saatlerinde dağlık alana götürdü.

Burada dört çocuğuna da tabancayla ateş eden Vesim Şimşek ardından aynı tabancayla kafasına ateş etti. Çocuklardan Cemre, Ceylin ve Nira hayatını kaybederken ağır yaralanan Hiranur ile Vesim Şimşek sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Çocukların cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından defnedilmek üzere anne Naciye Şimşek’in yaşadığı Manisa’nın Salihli ilçesine götürüldü ve burada defnedildi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda tedavi gören Vesim Şimşek müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü.

Ağır yaralı olarak tedavisi süren çocuklardan Hiranur Şimşek’in ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Çocuklar toprağa verildi

Öte yandan cenazeleri Manisa’ya gönderilen çocuklar dün (28 Ağustos) yan yana toprağa verildi. Cenazeye Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu öldürülen çocukların anneleri Naciye Şimşek ve yakınları katıldı. Cenazede çocukları Ceylin, Cemre ve Nira’nın tabutlarına sarılan Naciye Şimşek “Annem hangi birinize yanayım. Nira’yı ortalarına gömsünler, o kardeşlerini de korur” diyerek gözyaşı döktü.

Cenazede konuşan Salihli Müftüsü Ali Çebi de “Üç yavrumuzun hayatlarının bu şekilde sonlandırılmış olması çok üzücü. Bir kelime bulamıyorum. Helallik sünnettir ama yavrularımızdan neyin helalliğini alacağız. Üç yavrumuzun cenazesini bir baba, bir dede yani gönül yarası olarak ayrı ayrı kıldıracağım” dedi.

Üç çocuğun cenazeleri ayrı ayrı kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınarak götürüldükleri Karaağaç Mezarlığı’nda gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi.

“Naciye gelirse onu öldüreceğim”

Vesim Şimşek’in, eşi Naciye Şimşek ile boşanma aşamasında olduğu, arayıp tekrar bir araya gelmeyi dilediği ancak her defasında olumsuz yanıt aldığı öğrenildi. Ayrıca Vesim Şimşek’in bir kimya fabrikasında işçi olarak çalıştığı kaydedildi. Bir süre önce iş yerinde geçirdiği kazayla sol gözünde görme kaybı yaşadığı öğrenilen Vesim Şimşek’in ücretli izinde olduğu ayrıca iş yeri tarafından tedavisine destek verildiği belirtildi. Şimşek’in asıl işin ise inşaat ustalığı olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Vesim Şimşek’in kızlarının yan yana bir arada yemek yerken ki fotoğrafının da hikayesi ortaya çıktı. Çocukların köfte ekmeği çok sevdiği, olaydan iki gün önce de babalarının çocuklarına bu yemeği alıp eve getirdiği ardından geriye acı hatıra bırakan o fotoğrafı çektirdikleri ortaya çıktı.

İzmir’de 3 torunu, damadı Vesim Şimşek tarafından öldürülen, Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan işçi emeklisi, evli, 3 çocuk babası ve 6 torun sahibi Necati Akkaplan, olayla ilgili konuştu. Kızı Naciye Şimşek’in şiddet gördüğünü ve bu nedenle eşine boşanma davası açtığını söyleyen Akkaplan, tek tesellilerinin olaydan yaralı kurtulan torunu Hiranur Şimşek olduğunu dile getirdi.

Kızının damadına karşı önce 1 ay, ardından 27 Temmuz’da 2 aylık uzaklaştırma kararı aldırdığını ifade eden Akkaplan, “Çocuklar bizimle yaşıyordu. Vesim, özlediğini söyledi. ‘Benim görmeye hakkım yok mu?’ dedi. Ara ara babalarının yanına gitmelerine izin veriyorduk. Son olarak çocuklar 2 hafta önce babaların yanına gitti. Bunun yanında çocukların okulunu Manisa’ya naklettirdik. Bu nedenle çocukları Manisa’ya göndermesini istedik. Olaydan bir gün önce Vesim ile görüşmemizde ‘Tamam, bugün göndereceğim’ dedi. Çocuklara valizlerini hazırlatmışlar. Sabah olayı öğrendik. Aklımın ucundan geçmezdi. Böyle bir şey yapacağını düşünseydim, çocukları aldırırdım” dedi.

Damadının daha önce de defalarca kızı Naciye’yi ve torunlarını darbettiğini öne süren Akkaplan, “Olayın olduğu gün, yakınlarımız komşuları ile konuşmuş. Vesim, olaydan önce komşularına ‘Naciye gelirse onu öldüreceğim’ demiş. Belki de kızımın İzmir’e dönmesi için çocukları geri göndermedi. Onu da öldürmek niyetindeydi” diye konuştu.

Vesim Şimşek’in ölümüyle ilgili de konuşan Akkaplan, “Allah taksiratını affetsin. Öbür tarafta çocuklara hesabını versin” dedi.

Tarifsiz acı: Üç çocuğunun tabutu başında bir anne