İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılında kentte Zafer Yürüyüşü düzenlendi. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu ve gösteriler düzenlendi.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılında kentte kutlamalar yapıldı. Valilik binası önünde süvari birliklerinin İzmir’e girişi canlandırıldı ve Atatürk Meydanı’na gelen birlik, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Zafer Yürüyüşü’ne binlerce vatandaş katıldı ve 350 metrelik bayrağı taşıdı.

Ayrıca kentte düzenlenen Zafer Yürüyüşü’ne binlerce vatandaş katıldı. Türk ordusunun 101 yıl önce bugün İzmir’e girerken kullandığı tarihi güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüşte Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddelerini takip eden İzmirliler, 350 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağını birlikte taşıdı.

Zafer Yürüyüşü’ne çok sayıda siyasetçi de katıldı.

Yürüyüşe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP İzmir Milletvekilleri Deniz Yücel ve Murat Bakan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu sahne aldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden etkinlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu sahne aldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşunda bulunuldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden etkinliğe İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve protokol üyeleri katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kurtuluşun 101’inci yılında düzenlenen törende yaptığı konuşmada bu değerli günde katılımcılara hitap etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Soyer, “Bundan 101 yıl önce atalarımız Büyük Taarruz ile taçlanan bağımsızlık yürüyüşünü 9 Eylül 1922’de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşuyla tamamladı. Bu mücadele aynı zamanda dünyada, ezilen ve sömürülen milletler umut oldu. Azim ve kararlılıkla vatanını savunan, birlik içinde bir milletin bağımsızlık tutkusu önünde hiçbir gücün duramayacağını, atalarımız tüm dünyaya gösterdi. 9 Eylül İzmir ve ülkemiz için sadece önemli bir tarihi gün değil, aynı zamanda hürriyet ve bağımsızlık öyküsünün miladıdır. Atalarımızın özgürlük aşkı ve inancı, bize Cumhuriyetimizin kapısını araladı. İşte bu yüzden İzmir, kurtuluşun ve kuruluşun şehridir. Atalarımız canlarını vererek, kanlarını akıtarak, bu toprakları bize miras bıraktı” dedi.

Büyük zafer 101. yılında kutlandı: Tüm yurtta 30 Ağustos coşkusu