Sosyal medya fenomeni Jahrein karısının kız kardeşi hakkında müstehcen ifadeler kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyet Jahrein hakkında 'müstehcenlik' suçundan işlem başlattı.

Sosyal medya fenomeni olarak tanınan Jahrein (gerçek adıyla Ahmet Sonuç) Antalya’da cinsel içerikli ifadeleri nedeniyle gözaltına alındı. Jahrein geçenlerde bir sosyal medya platformunda canlı yayın yaparken karısının kız kardeşi hakkında müstehcen ifadeler kullanmıştı. Yayındaki sözleri “Hanımın kardeşi neyim oluyor ln? neyim oluyor ln o benim? Kayınço mu oluyor? Baldız mı? Baldız olsa çoktan s**miştim” şeklindeydi. Bu sözler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve büyük tepki topladı.

Söz konusu ifadelerin ardından tepkiler büyüdü ve Jahrein özür açıklaması yaptı. Ancak tepkilerin sürmesi üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Emniyet sosyal medyadaki müstehcen içerikli konuşmalar nedeniyle Jahrein’in gözaltına alındığını ve hakkında müstehcenlik suçundan işlem başlatıldığını duyurdu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Jahrein’in (A.S.) isimli şahıs olarak tespit edildiği belirtildi. Açıklamada “X (Twitter) isimli sosyal medya platformu üstünden müstehcen içerikli konuşmalar yapıldığı ve benzer şekilde Twitch platformunda da uygunsuz içeriklerin bulunduğu görülmüştür. Bu bağlamda Jahrein ve başka bir kullanıcı, müstehcenlik suçundan dolayı gözaltına alınmış ve yasal işlem başlatılmıştır” dendi.

Açıklamanın tam hali şöyle:

“Bazı basın/yayın organları ile sosyal medya hesaplarında internet aracılığı ile müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar yapıldığı haberlerinin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

X (Twitter) isimli sosyal medya platformu üstünden ‘Rockerpuck_Evil’ kullanıcı adı ve ‘Pungent 666’ rumuzu ile yöneticisi olduğu ‘İncel sohbet odası’ başlıklı açık kaynaklarda yer alan canlı sohbet odasında toplumun genel ahlakına ve genel değer yargılarına uygun olmayan konuşmalar yapıldığı görülmüştür.

Bahse konu konuşmalar incelendiğinde ‘Rockerpuck_Evil’ kullanıcı isimli ‘Pungent 666’ rumuzlu X hesabı kullanıcısının (E.K.) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca ‘Jahrein’ isimli/rumuzlu kullanıcının Twitch isimli sosyal medya platformunda yaptığı canlı yayında benzer içerikli konuşmalar yaptığı görülmüş, yapılan incelemeler neticesinde “Jahrein” isimli/rumuzlu kullanıcının (A.S.) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.

(E.K.) ve (A.S.) isimli şahıslar 12.09.2024 günü Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimiz tarafından gözaltına alınarak haklarında Türk Ceza Kanunu’nun 226. Maddesi’ne göre müstehcenlik suçundan işlem başlatılmıştır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

Sosyal medya fenomeni polisi vurmuştu: ‘Dudakların çok güzel, sarıl bana’ diye taciz etmiş

ABD’de ölen sosyal medya fenomeni Yağmur’un mezarı açılacak