Karaman'da Yavuz T. kapıyı açan olmayınca balkondan evine girdiği eski kız arkadaşı Seher İşler ile yanında gördüğü M.T. adlı erkeği bıçakladı. Hastaneye kaldırılan yaralı İşler kurtarılamadı.

Türkiye’de yıllardır kadın cinayetleriyle ilgili istatistikler tutuluyor ve ülkede neredeyse her gün bir kadının öldürülmesi gerçeği değişmiyor. Kadınları koruyan yasa ve uluslararası sözleşmeler tartışma konusu oluyor, bu yasa ve sözleşmelerin aile yapısına zarar verdiği eleştirilerinin de ardı arkası kesilmiyor. Türkiye bu eleştiriler eşliğinde ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden dahi çekildi. İktidar kadınları koruyan 6284 sayılı yasanın kadınları korumada yeterli olduğunu savundu, bazı telefon uygulamalarının kadın cinayetlerini azaltacağı söylendi.

Ancak ne kamu spotunda tanıtılan uygulama, ne mevcut yasa, ne de evinin kilitli kapısı Karaman’da yaşayan Seher İşler’in ölümüne engel olabildi.

Bakanlık kadın cinayeti sayısını yine daha az açıkladı, ama ölümler kendi verisine göre bile arttı

Feci olay saat 07.00 sıralarında Larende Mahallesi 578 Sokak’taki iki katlı müstakil evde meydana geldi. 31 yaşındaki Yavuz T. eski kız arkadaşı 23 yaşındaki Seher İşler’in evine gitti. Kapıyı açan olmayınca Yavuz T. balkondan tırmanıp üst katta oturan İşler’in evine girdi. Yavuz T. evde Seher İşler ve M.T. adlı erkekle karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Yavuz T. bıçakla Seher İşler ve M.T.’yi vücutlarının çeşitli yerlerinden bıçakladı.

Gelen sesleri duyan mahallelinin haber verdiği polis ve sağlık ekipleri yaralıları ambulansla Karaman Devlet Hastanesine kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan İşler doktorların çabasına karşın kurtarılamadı.

Yavuz T., polis tarafından evde gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İnternetten kadın diye tanıştı, tuzağa düştü ve öldürüldü