Antalya'da Fadime Temirhanoğulları boşanma aşamasında olduğu Savaş Temirhanoğulları'ndan korunmak için evinin kilidini değiştirdi. Ama sitenin güvenlik görevlisi anahtarı eski eşine verdi ve kadın yatağında öldürüldü.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Hurma Mahallesi’nde Atapark Konutları C Blok’un yöneticisi olan 52 yaşındaki Fadime Temirhanoğulları güzellik uzmanıydı. 17 yıldır evli olduğu Savaş Temirhanoğulları’yla boşanma aşamasındaydı, bir süre önce ondan şikayetçi de olmuştu. Hakkında üç ay uzaklaştırma kararı aldıran kadın üç gün önce evinde uyuyordu. Zaten evin kilidini de değiştirmişti. Çünkü uzaklaştırma kararı aldırsa dahi Kemer ilçesindeki bir eğlence merkezinde koruma olarak çalışan Savaş Temirhanoğulları’nın şiddetinden çekiniyordu.

Savaş Temirhanoğulları sürekli kadını tehdit ediyordu. Üç gün önce de harekete geçti. Saat 05.00 sıralarında eve girdi, kadının yüzüne yastığı bastırdı ve 12 el ateş edip kaçtı. Bu sırada çiftin kızları İ.T. uyandı, iddiaya göre kabus gördüğünü düşündü ve uyudu. Ancak sabah oldu, lise öğrencisi kız annesinin uyanmadığını fark edince odasına gitti.

saat 05.00 sıralarında 47 yaşındaki ayrıldığı erkek geldi. Fadime Temirhanoğulları kanlar içinde yerde yatıyordu. Hemen komşusu Berkan Torunoğlu’na koştu. Torunoğlu’nun anlattığına göre saat 08.00 sıralarında çalan kapısını açınca kız çocuğunu gördü. Çocuk şok içindeydi ve sadece “Annem” diyebildi. O da hemen onların evine gitti ve kadını yerde buldu, nabzı atmıyordu. Çocuğu aşağı indirip ekiplere haber verdiler. Sağlık görevlileri, kadının yaşamını yitirdiğini belirledi.

Olayı duyup gelen Fadime Temirhanoğulları’nın ilk eşi ile bu evliliğinden olan kızı, gözyaşlarını tutamadı. İ.T.’yi görmek isteyen baba-kız ile Savaş Temirhanoğulları’nın yakınları arasında yaşanan arbedeye polis müdahale edip tarafları ayırdı. Olay yerinde polisin incelemesinin ardından Fadim Temirhanoğulları’nın cansız bedeni, cenaze aracına alınıp morga götürüldü. Bu sırada Fadim Temirhanoğulları’nın yakınları, yere diz çöküp ‘Nerede kadınlara adalet, bitsin bu kadın cinayetleri’ diye feryat etti. İ.T. ise bir yakınının evine götürüldü.

Katil aranırken olayla ilgili yeni bilgiler de ortaya çıktı. Sabah’tan Erdoğan Öztürk’ün haberine göre; Savaş Temirhanoğulları F.İ.’ye ait araç ile kaçmıştı. MOBESE ve plaka tespit sisteminden araç plakasını takibi yapan ekipler Savaş Temirhanoğulları’nın Korkuteli ilçesine F.İ. ile birlikte gittiğini belirledi. Peki kapının kilidi değiştirilmesine rağmen eve nasıl girmişti? İddiaya göre onu da sitenin güvenlik görevlisi temin etmişti. Savaş Terimhanoğulları gece siteye gelerek site görevlilerinden aldığı anahtarla gizlice eve girdi.

Bu sırada yayla evine operasyon düzenlendi ve Savaş Temirhanoğulları’yla arkadaşı F.İ. gözaltına alınarak Antalya’ya getirildi. Savaş Temirhanoğulları tutuklandı. F.İ. serbest bırakıldı.

Kadına şiddetin failleri en yakınları: İkisi dövdü, biri öldürdü