İstanbul Ümraniye'de kardeşinin sınıfta kalacağını iddia ederek öğretmenler odasını basıp iki öğretmeni darp etti. Olayın ardından hakkında soruşturma açılan şahıs için 8 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Ümraniye’de, 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan olay tüm okulun huzurunu kaçırdı. Kardeşinin sınıfta bırakılacağını duyan İbrahim D. yaşanan tartışmanın ardından iki öğretmeni darp etti.

Her şey 12 Haziran günü, İbrahim D.’nin babasının okula gelmesiyle başladı. Baba, oğlunun sınıfta kalacağını öğrenince öğretmen Vedat K. ile sert bir tartışmaya girdi. Kısa bir süre sonra okuldan ayrılan baba, geride büyük bir gerginlik bıraktı. Ancak asıl olay tartışmanın hemen ardından okula gelen İbrahim D.’nin, öğretmenler odasına girmesiyle patlak verdi.

İbrahim D., odada karşılaştığı Vedat K.’ya saldırarak onu yumrukladı. O sırada araya giren öğretmen Orhan B. de darp edildi. Saldırının ardından İbrahim D.’nin “Mustafa Kemal Mahallesi’ni toplayacağım, gününüzü göreceksiniz” diyerek öğretmenleri tehdit ettiği iddianamede yer aldı.

Öğretmenler şikayetçi oldu

Olaydan sonra darp edilen öğretmenler, İbrahim D. hakkında şikayette bulundu. Savcılık, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İddianamede öğretmenlerin yaralanmalarının basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek nitelikte olduğu belirtilirken, İbrahim D.’nin iki öğretmeni kasıtlı olarak yaraladığı ve zincirleme şekilde tehdit ettiği vurgulandı.

Savcılık, İbrahim D. için “basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama” ve “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” suçlarından 8 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca “zincirleme şekilde basit tehdit” suçundan 10 ay 15 günden 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. İddianame Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Ümraniye Finanskent Mahallesi’ndeki okulda yaşanan bu şiddet olayı sadece öğretmenleri değil, tüm okul camiasını derinden etkiledi. Soruşturma sürecinde gözaltına alınan İbrahim D. “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” suçundan tutuklanmış ancak kısa bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Şimdi olayın mahkeme süreci devam ediyor.

Öğretmenler saldırılara karşı eylemdeydi: Erdoğan ‘cezalar artacak’ dedi

Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere dayak!