Türkiye’yi kana bulayan iki teröristin kimliği belli oldu. Bir yandan teröristlerin geçmişte yaptığı paylaşımlar ve HDP’yle ilişkileri sosyal medyada yayılırken diğer taraftan nerede eğitim aldıkları ve ülkeye nasıl girdikleri ortaya çıktı.

Türkiye 40 yılı aşkın süredir devam eden PKK terörünün bitmesi için üst düzeyde siyasi çağrıların yapıldığı günün ertesinde Ankara’da TUSAŞ’a yönelik terör saldırısı yapıldı. Yetkili makamlarca PKK üyesi olduğu açıklanan biri kadın biri erkek iki terörist, Türk savunma sanayiinin en hassas tesislerinden birine saldırdı, milli muharip uçak ve HürJet gibi önemli savunma sanayii ürünlerini ortaya çıkaran TUSAŞ’ta beş kişiyi öldürdü, 22 kişiyi yaraladı. Nizamiyeden içeri girmeyi başaran iki teröristle dakikalarca çatışma yaşandı, en sonunda ikisi de öldürüldü.

TUSAŞ şehitlerinin yürek burak hikayeleri: Biri evlilik yıl dönümde, biri evine giderken, biri de arkadaşları için öldü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 24 Ekim sabah saatlerinde yaptığı açıklamada öldürülen “erkek saldırganın isminin Ali Örek olduğunu” söyledi. Bu kişinin Rojger kod adlı bir PKK’lı  olduğunu ifade etti. Yerlikaya daha sonra kadın saldırganın ismini de Mine Sevjin Alçiçek olarak açıkladı. Bakan “TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti” dedi.

Teröristlerin kimlikleri açıklandıktan sonra Örek’in HDP’yi destekleyen eski paylaşımları, Alçiçek’in de HDP’nin eski Hakkari Merkez İlçe Başkanı olduğu bilgisi sosyal medyada yayıldı.

Sabah’ta yer alan habere göre teröristler Türkiye’ye paramotor kullanarak sızdı. Güvenlik kaynaklarına dayandırılan bilgiye göre saldırganların Türkiye’ye son bir, iki günde girdiği değerlendiriliyor. PKK’nın Suriye Kamışlı’daki kamplarında özel kuvvetler eğitimi aldıkları belirtilen saldırganların daha önce sahada keşif yapmadığı, dijital keşif yöntemleriyle tesis hakkında bilgi topladığı tespit edildi. Terörist Örek’in 14 yaşında PKK’ya katıldığı ve terör örgütüne katıldıktan sonra Türkiye’ye bir daha girmediği istihbarat raporlarına yansıdı.

TUSAŞ saldırısı sonrası Suriye ve Irak’a hava harekatları: 59 terörist öldürüldü