Kızının 16 yaşındaki sevgilisini vurup ölümüne sebep olan Şükrü A. 37 gündür kayıp. Osman Can 17 gün hastanede yattıktan sonra hayatını kaybetmişti. Baba Gündüz, Şükrü A.'nın yakalanmasını beklerken kızı T.A'nın da tutuklanmasını istiyor.

Kayseri’de 16 yaşındaki Osman Can Gündüz 15 yaşındaki kız arkadaşı T.A’nın babası tarafından tabancayla vuruldu, 17 gün sonra hayatını kaybetti. T.A’nın babası Şükrü A. 37 gündür cinayet şüphelisi olarak aranıyor.

Olay 1 Temmuz akşamı Talas ilçesinde meydana geldi. Osman Can Gündüz arkadaşlarıyla otomobille gezerken kız arkadaşı T.A’yı gördü. Gündüz yaya olarak T.A’nın yanına gitti. Bu sırada Gündüz’ü gören Şükrü A. onu kızının yanından kovaladı. Gündüz de arkadaşının kullandığı araca binerek kaçtı.

Şükrü A. kızının da içinde olduğu aracıyla Gündüz’ün bindiği otomobili takip etmeye başladı. Araca çarparak durmasını sağlayan Şükrü A. Osman Can Gündüz’ü yanında taşıdığı tabancayla vurdu ve kızı T.A ile birlikte olay yerinden uzaklaştı. Kızını Doğu Terminali’ne bırakıp aracıyla uzaklaşan Şükrü A.’dan 37 gündür bir iz yok.

Sağlık ekipleri ağır yaralanan Gündüz’ü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırsa da, çocuk doktorların müdahalesine rağmen olaydan 17 gün sonra hayatını kaybetti.

Polis kaçan ve 37 gündür aranan cinayet şüphelisi baba Şükrü A.’nın yakalanmasına çalışıyor.

Kızı onun yüzünden intihar etti, eski eşini öldürdü, annesini korumak isteyen oğlunu vurdu

‘Osman, babama hakarette bulunmasaydı, bu olaylar olmazdı’

Babasının terminale bırakmasının ardından polis tarafından gözaltına alınan T.A’nın ifadesi ortaya çıktı. T.A’nın ifadesinde
“Osman Can Gündüz ile yaklaşık dört aydır sevgiliyiz. Ben Osman’ın evine gittim, o da benim evime geldi. Annelerimiz durumu bilmektedir. Olaydan yaklaşık 4-5 gün önce Osman bizim evdeyken benimle zorla ilişkiye girdi. Bu durumu babam öğrendi. Bir aracın yanından geçerken babam ‘Arka orta kısımda oturan Osman mı?’ dedi. Ben de ‘Bilmiyorum’ dedim. Babam da peşlerinden takibe devam etti. Aracı durdurmak için önüne kırdı. Hatırladığım kadarıyla bu araç ile birden fazla çarpıştık. Sonra bu aracın önüne babam aracını kırarak durdurdu” dediği bildirildi.

Babasının tabancasının olduğunu bilmediğini ve babasının Osman’a hakarette bulunmadığını belirten T.A “Babam sağ ön kapıdan içeri uzanarak aracın arkasında oturan Osman’a ‘Sen kızıma nasıl kıydın, bunu yaptın’ dedi. Osman da babama ‘Sen nasıl karışıyorsun?’ diye küfretti. Babam bağırmaya başladı. Osman karşılık verdi. Ben kulaklarımı kapattım. Bu sırada aracın içinden bir el silah sesi geldi. Babam diğer araçtan çıkarak bana ‘Araca bin’ dedi. Birlikte uzaklaştık. Babam beni Doğu Terminali’ne bırakarak gitti. Nereye gittiğini söylemedi. Ben babamda tabanca olduğunu bilmiyordum. Babam diğer şahıslara hakaret ve tehditte bulunmadı. Osman babama hakaret etmeseydi, bu olaylar olmazdı. Babam en fazla Osman’ı döverdi” dedi.

Osman Can Gündüz’ün babası Ferdi Gündüz

‘T.A’nın da yakalanmasını istiyoruz’

Osman Can Gündüz’ün babası Ferdi Gündüz “Çocuğum kız arkadaşının babası tarafından vuruldu. Fakat çocuğum 17 gün hastanede yaşamla mücadele etti. Sevgilisinin babası iki çocuğun sevgili olduklarını öğreniyor. T.A.’nın annesi ve Osman Can Gündüz’ün annesi de bu durumu biliyor. İkisinin birlikteliklerinden haberleri var. T.A.’nın annesi Şükrü A.’ya kızının bir erkek arkadaşı olduğunu ifade ediyor. Şükrü A. da oğlumun peşine düşüyor. Oğlumu bulamayınca kayınbiraderime sosyal medyadan ulaşıp tehdit ediyorlar. Sonra kayınbiraderime kimlik bilgilerini atıp ‘Sizin kimlik bilgilerinizi biliyoruz. Biz bugün akşam Osman Can’ı vuracağız’ diyorlar” dedi.

Oğlunun 17 gün hastanede yaşam savaşı verdiğini söyleyen baba Gündüz “Biz karakola gidip ‘Bu kişi aranıyor mu?’ diye sorduğumuzda arandığını söylediler. ‘Bulunması çok yakın’ dediler. Hala yakalanmış değil” diye konuştu.

Cinayet şüphelisinin yakalanmasını isteyen Gündüz, “Şükrü A.’nın yakalanma kararının, oğlum öldükten sonra çıktığını öğrendim. Olay gecesi kızını, terminale yakın bir yere bırakıp gidiyor. Olayı bitirdikten sonra kaçıyor. Yetkililerden olayın üzerine düşülerek, bu kişinin yakalanıp adalete teslim edilmesini bekliyorum. Ben, ailem, iş arkadaşlarım, akrabalarım bu olayın çözülmesini bekliyoruz. Şükrü A.’nın bu olayı gerçekleştirirken yanında olan kızı T.A.’nın yakalanma kararı yok. Onun da yakalanmasını istiyoruz” dedi.

Bir ay önce ölümle tehdit ettiği eski eşini sokak ortasında vurdu