Kocaeli’de polis aracına çarpıp kaçan şüpheliler İstanbul Başakşehir’de polis tarafından yakalandı. Araçtaki üç kişinin 'kasten yaralama', 'hırsızlık', 'uyuşturucu ticareti' gibi suçlardan kayıtları olduğu belirlendi.

Kocaeli’nin karanlık gecesine adrenalin dolu bir kovalamaca eklendi. Bir polis aracına çarpıp kaçarak İstanbul’a yönelen şüpheliler sonunda Başakşehir’de polis tarafından durduruldu. Bu kaçışın arkasında suç dosyası kabarık üç kişinin olduğu ortaya çıktı.

Her şey Kocaeli’de bir polis aracına çarpan ve içinde üç kişinin bulunduğu beyaz aracın kaçmasıyla başladı. Şüphelilerin İstanbul’a yöneldiğini belirleyen Kocaeli polis ekipleri durumu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Bu bilgiyle 34 KOM 008 plakalı araç İstanbul’daki plaka tanıma sisteminden takip edilmeye başlandı.

Başakşehir’de tehlikeli kovalamaca

İstanbul’a ulaşan araç Başakşehir’de Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi’nde tespit edildiğinde polis ekipleri tarafından durdurulmak istendi. Ancak şüpheliler aldırış etmeyerek kaçmaya devam etti. Polis durdurma çabalarını sürdürürken olay yerinde gerilim arttı. Şüphelilerin kaçışına engel olmak amacıyla polis ekipleri aracın lastiklerine ateş açtı.

İki araca çarparak durdular

Bu nedenle şüpheliler kaçmaya devam edemedi. Kaçan araç başka iki araca çarptı ve nihayet durdu. Ancak araçtan inen üç şüpheli farklı yönlere dağılıp kaçmaya çalıştı.

Kısa süre içinde yakalanan şüphelilerin A.N., A.F.G. ve S.N.D. isimli kişiler olarak belirlendi. Yapılan incelemede ‘kasten yaralama’, ‘hırsızlık’, ‘uyuşturucu madde ticareti’ gibi suçlardan kayıtları olduğu ve S.N.D.’nin ‘göçmen kaçakçılığı’ suçundan arandığı öğrenildi.

Şüpheliler gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Dört araca, ardından yolda yürüyen kadına çarptı, serbest bırakıldı: 31 suç kaydı varmış

Hırsızlıktan yakalandılar, arkadan tam 182 suç kaydı daha çıktı

Polis devletinde yaşamayı ne kadar kolay içselleştirmişiz meğer