Komşusunu öldüren sanığa mahkeme indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet ile 28 yıl hapis cezası verdi. Cezanın gerekçesinde sanığın olayın ardından sergilediği tutumda samimi pişmanlığının olmamasından dolayı iyi hal indiriminin uygulanmadığı belirtildi.

Kayseri’de iki yıl önce Mimarsinan Mahallesi’ndeki bir apartmanda Mehmet Çatbaş ile karşı komşuları arasında husumet vardı. Sebebi de binadaki bir kapının kırılmasıydı. 14 Ekim’de Mehmet Çatbaş’ın 39 yaşındaki eşi Nazan Çatbaş asansörden inip binanın önüne çıktığında karşı komşularının oğlu Mustafa Kayaķıran ile karşılaştı. 27 yaşındaki Mustafa Kayakıran bıçakla Nazan Çatbaş’a saldırdı, kadın Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı, ama kurtarılamadı.

Nazan Çatbaş’ın çocukları A.Ç. ve Ö.Ç.’yi de bıçaklamaya kalkışan Mustafa Kayakıran gözaltına alınıp tutuklandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın ardından hazırlanan iddianameyle Mustafa Kayakıran hakkında Nazan Çatbaş’ı öldürdüğü gerekçesiyle ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan, iki çocuğuna karşı eylemi nedeniyle de ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan dava açıldı.

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 17 Temmuz’da görülen davanın karar duruşmasında Mustafa Kayakıran komşularının kendisini rahatsız ettiğini öne sürdü ve “Karı-koca elektriğimi kesiyorlardı. Her seferinde sığınağa inmek zorunda kaldım. Balkona çıktığımda bana bir kez kazma-kürek gösterdiler. Uzak durmaya başladım. Askerden yeni gelmiştim, psikolojim yerinde değildi. Elektriği kesenleri birkaç kez uyardım. Çocuklarına bir müdahalem olmadı” dedi.

Mahkeme heyeti sanık Mustafa Kayakıran’ı ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın devam etmekte olan ceza davaları, geçmişten gelen suç işleme kastı, kişiliği ve pişmanlığının olmadığı gerekçeleriyle hiçbir indirim maddesini uygulamadı. Heyet sanık Kayakıran’ı ayrıca ölen Çatbaş’ın çocukları A.Ç. ve Ö.Ç.’ye karşı eylemlerinden dolayı da ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan iki kez 14 yıl olmak üzere toplam 28 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkemenin gerekçeli kararı da açıklandı. Kararda sanığın suçtan kurtulmaya yönelik inkar yollu savunmalarına itibar edilmediğine vurgu yapılarak katilin Mustafa Kayakıran’ın iki bıçakla bina içinde beklediği, kadına ve çocuklara yöneldiği yazıldı. Kadının çocuklarını korumaya çalışırken bıçaklandığı da belirtildi ve Nazan Çatbaş’ın çocuklarına anahtarı vererek ‘eve girin’ dediği, sanığın çocuklara bıçakla hamle ettiği sırada Nazan Çatbaş’ın ölmediğini, Çatbaş’tan ses geldiğini görüp tekrar kadını bıçakladığı ifade edildi. Kararda çocuklar eve girdiğinde ve kadın henüz yaralıyken sanığın da kendi eve girdiği belirtildi “Sanığın da kendi evine kaçarak kanlı giysilerini banyoda suya koymak suretiyle o esnada karşısına kim gelse öldürecek şekildeki ruh haliyle maktulü 20 yerinden bıçaklayarak müsnet suçları işlediği mahkememizce sabit görülmekle sanığa verilen cezadan azami hadden uzaklaşılarak indirim yapılmasına, sanık hakkında devam eden davalar nedeniyle kişiliği, fiilden sonraki davranışlarıyla herhangi bir samimi pişmanlığı bulunmadığından hakkında ‘iyi hal’ uygulanmasına yer olmadığına karar verilmiştir” dendi.

Cinayet işledi, ‘Adamı vurdum, polis çağırın beni alsın’ diye bağırdı