Gaziantep'te Ahmet Demir, eşi ve dört çocuğunu öldürüp intihar etti. Eve giren polisler aynı ailenin altı üyesini de kanlar içinde buldu. Valiliğin açıklamasına göre Ahmet Demir'in psikolojik sorunları vardı, olay araştırılıyor.

Türkiye henüz İstanbul’un Fatih ilçesinde yaşanan vahşetin şokunu atlatamamışken bir katliam haberi daha geldi. Fatih’te Semih Çelik iki kadını öldürmüştü. Biri Ayşenur’du henüz 19 yaşındaydı ve katil Semih onu evde öldürdükten sonra diğer bir genç kadını, İkbal’i surlara çıkarıp başını kesip aşağı atmıştı. Sonra da intihar etmişti. Bu üç kişinin öldüğü olay hala konuşuluyor çünkü vahşetin boyutu çok büyük. Bu kez benzer bir olayın adresi Gaziantep.

Şahinbey ilçesi Güzelvadi Mahallesi 43 numaralı Sokak’ta bir aile yaşıyordu. Bu ailenin babası 32 yaşındaki Ahmet Demir’di. 30 yaşındaki eşi Emine Demir’le dört de çocuk dünyaya getirmişlerdi. Bunlar 4 yaşındaki Medine, 8 yaşındaki Yusuf Eymen, 9 yaşındaki Eda Nur ve 12 yaşındaki Azra’ydı. Ahmet Demir mahallede berberlik yaparak ailesinin geçimini sağlıyordu ama iddiaya göre psikolojik sorunları vardı ve bu yıl içinde yedi kere hastaneye gitmişti.

Bugün öğle saatlerinde onlar evdeyken mahallede peş peşe silah sesleri duyuldu. Mahalleliler hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Silah seslerinin geldiği eve giren ekipler ailenin tamamını kanlar içinde buldu. Demir ailesinin altı üyesi de ölmüştü. Sokakta panik havası varken evde yapılan incelemede Ahmet Demir’in eşini ve çocuklarını öldürdükten sonra intihar ettiği anlaşıldı. Olay yerinde yapılan inceleme sonrası cenazeler otopsi için adli tıp kurumu morguna gönderildi.

Gaziantep Valiliği de olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “İlimiz Şahinbey ilçesinde A.D. isimli şahıs ateşli silah kullanarak 4 çocuğunu ve eşini öldürmüş, daha sonra aynı silahla intihar etmiştir. Olay sonrasında emniyet güçlerimiz tarafından yapılan incelemede şahsın bipolar rahatsızlığı bulunduğu, psikolojik sorunlarının olduğu yakınları tarafından beyan edilmiş, son bir yıl içerisinde 7 adet hastane kaydı tespit edilmiştir. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir” dendi.

Bir psikiyatr ve bir hukukçu anlatıyor: Sur cinayeti durdurulabilir miydi?