Gaziantep’te yol kenarına atılan kurban derileri ve artıkları bir mahalleyi canından bezdirdi. Korkunç görüntünün yanı sıra ağır kokuya maruz kalan mahalleli isyanda.

Gaziantep’te bayramın ikinci gününde yol kenarları korku filmi manzaralarına döndü.

Sacır Mahallesi’nde yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvana ait deriyle işkembe ve bağırsaklar yol kenarına bırakıldı. Sıcak havanın etkisiyle kötü kokulara neden olan atıklar mahalle halkının şikâyetiyle belediye ekiplerini harekete geçirdi.

Belediye ekipleri yol kenarlarında biriken tonlarca ağırlıktaki deri ve atıkları iş makineleriyle toplayarak temizlik çalışması yaptı. Toplanan deri ve atıklar kamyonlara yüklenerek çöp depolama alanına götürüldü. Mahalle sakinlerinden Sibel İnci yol kenarlarında bırakılan kurban atıkları nedeniyle evde oturamaz hale geldiklerini belirtti. İnci “Bayramda maalesef bu görüntü ile karşılaştık. Görüntü kirliliğinin yanı sıra kötü koku nedeniyle evlerimizde oturamıyoruz” dedi.

‘Bu kokuya dayanamıyoruz’

Bir diğer mahalle sakini olan Bilal Son ise derilerin bölgede bulunan mezbaha esnafı ve bazı kişiler tarafından atıldığını belirterek “Yoğun trafiğin olduğu yoldan geçenler ve çevrede oturanlar ağır kokuya dayanamıyor. Belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı ama daha hızlı davranması gerekiyor. Görüntü kirliliğinin bir an önce ortadan kaldırılmasını istiyor ve herkesi çevre temizliği konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Serseri kurşun kurban kesen Doğan’ı hayattan kopardı