İstanbul'da bir kuyumcuyu soyan maskeli saldırganlar dükkan sahibini yaraladı. Üç kilogram altın çalan şüpheliler polislerin 300 kilometre boyunca izlediği güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde yakayı ele verdi.

İstanbul Sancaktepe’deki Ankara Caddesi’nde 13 Temmuz Cumartesi günü maskeli üç kişi kuyumcunun önüne geldi. Ellerinde otomatik silahlar vardı ve bir anda kuyumcuya girdiler. Kuyumcu sabahın erken bir saati olduğu için kahvaltı yapıyordu.

Maskelileri karşısında gören kuyumcu Nurettin Mengühan karşı koymaya çalıştı ama ateş açtılar. Kuyumcunun oğlu Özgür Mengühan maskelilere karşılık verdi ve Nurettin Mengühan bacağından vurularak yaralandı. Sonuç olarak maskelilere karşı koyamadılar ve yaklaşık üç kilogram altın çalındı.

Olayın ardından İstanbul polisi alarma geçti. Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis 300 kilometre yol boyunca güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek şüphelilerin olay yerine geldikleri kiralık otomobilin izini sürdü. Otomobilin Kocaeli sınırları içinde ormanlık alanda terk edildiği tespit edildi. Otomobildeki incelemede arka camının kırık ve araçta kan lekeleri olduğu da belirlendi. Daha sonra anlaşıldı ki maskeliler başka bir araçla kaçmaya devam etmişti.

Şüphelilerin kullandığı otomobilin izi soygundan bir gün sonra Gebze’de bulundu. Bir bankamatiğin önünde duran araca polis ekipleri operasyon düzenledi. Otomobildeki beş şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin ardından polis bu kez Kocaeli’de bir bağ evine baskın yaptı; beş kişi daha yakalandı. Bağ evindeki aramada olayda kullandığı tespit edilen iki otomatik silah ele geçirildi. Şüphelilere ait sahte pasaportla olayda kullandıkları otomobili kiralayıp teslim eden yabancı uyruklu bir kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 11’e yükseldi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguları yapılan şüphelilerin lideri olduğu iddia edilen Cihan S.I.’nın bir yıl önce başka bir olayda bacağından vurulduğu ve güçlükle yürüdüğü tespit edildi. Kuyumcu soygununa gelenler arasında bulunduğu öğrenilen Cihan S.I.’nın bu nedenle otomobilde beklediği öğrenildi.

Polisteki sorgularında suçlarını itiraf eden şüphelilerin gasp ettikleri altınları bir başka arkadaşlarına verdiklerini söylediği öğrenildi. Gasp Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan, daha önceden çok sayıda suç kaydı olan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Kar maskesi ve motosikletle milyonluk soygun