Hazine ve Maliye Bakanlığı ihbar kanallarını güncelledi. Vatandaşlar artık WhatsApp, İnstagram ve X'ten de bakanlığa diledikleri konularda ihbar yapabilecek.

Son dönemde kayıt dışı ve düşük beyanla ilgili denetimlerini yoğunlaştıran Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konularda vatandaşın ihbarda bulunabileceği kanalları da güncelledi. Bakanlık “zamanın ruhuna uyarak” ihbar mekanizmaları arasına, WhatsApp’ın yanı sıra, X ve İnstagram gibi sosyal medya araçlarını da ekledi.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşların ihbar ve şikayetlerini daha kolay/hızlı yapabilmeleri için ihbar kanallarının güncellendiği belirtildi.

Vatandaşlar buna göre Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde (gib.gov.tr), dijital.gib.gov.tr adreslerinin yanı sıra GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) mobil uygulaması ve ALO 189 Vergi İletişim Merkezi üzerinden başvuru yapılabilecek.

Ayrıca, “BİP Vergi İhbarı Servisi, X ve Instagram İhbar Hesapları (“gibihbar” üzerinden “DM-Direkt Mesaj” yoluyla) ve WhatsApp İhbar Hattı (0 552 189 0 189)” gibi uygulamalar da ihbar için devreye sokuldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklamasına göre vatandaşlar şu konularda ihbarda bulunabilecek:

Düşük KDV Oranı Uygulanması
IBAN / PTT Çeki Yolu ile Ödeme Talep Edilmesi
Fiş/Fatura Verilmemesi
Başka İşletmenin POS Cihazının Kullanılması
Mükellefiyet Kaydının Olmaması
Sahte/ Yanıltıcı Belge Düzenlenmesi veya Kullanılması
Personel Ücretinin Elden Ödenmesi
Kira Gelirinin Beyan Edilmemesi
Tapu Harcının Eksik Ödenmesi
Kaçak Ürün Satışının Yapılması

POS tahsilatının kaydını yapmayanlar dikkat! Maliye’nin radarındasınız

Maliye milleti ‘KDV’nin artmadığına ve artmayacağına inandırmaya’ çalışıyor