Eski MHP İstanbul il yöneticisi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel'in de aralarında olduğu altı kişi hakkında 'uyuşturucu ticareti' suçundan dava açıldı. 30'ar yıla kadar hapisleri istendi.

Eski MHP İstanbul il yöneticisi Güven Adıgüzel’in oğlu Tunahan Adıgüzel’in de aralarında olduğu altı kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık ikisi Yunanistan vatandaşı tutuklu altı sanığa ‘uyuşturucu ticareti’ suçundan 30’ar yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın gerisinde yatan olay geçen 30 Mayıs akşamı oldu. Dosyada yer alan ifadelere göre Yunanistan’da bulunan ‘Azad’ isimli kişi bir süredir temasta olduğu MHP’li Güven Adıgüzel’in oğlu Tunahan Adıgüzel’le temasa geçti.

İkili ‘iş insanı’ olarak ifade edilen dört kişilik bir insan grubunun Çanakkale Ayvacık’ta bir noktadan alınması konusunda anlaştı. Kumbağlar Limanı’na bırakılacak kişilerle ilgili anlaşmadan sonra Adıgüzel ve beraberindeki arkadaşları iki araçla harekete geçti.

Belirlenen konumdan alınan kişiler Kumbağlar Limanı’nın yakına gelen süper yata çıktı, yattan bir bavul indirildi. İndirilen bavulda uyuşturucu olduğu da Jandarma’nın yürüttüğü soruşturmada ortaya çıktı.

“Her şeyi Tunahan Adıgüzel organize ediyordu”

Tunahan Adıgüzel’in gözcülük yapması için beraberinde getirdiği Şenol Engin iddianameye giren ifadesinde bu kişinin kendisine 1000 Euro vermeyi vaat ettiğini söyledi.

Şenol Engin ifadesinin devamında Tunahan Adıgüzel, Atakan Görevin ve Alihan Ketenci’nin aralarında “Çantanın içinde yaklaşık 2.5 milyonluk mal var” diye konuştuklarını duyduğunu söyledi.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre Alihan Ketenci de ifadesinde yattan aldıkları bavulda uyuşturucu olduğunu düşündüğünü, bunu sorduğu Tunahan Adıgüzel’in “Merak etme bir şey yok” yanıtını verdiğini anlattı. Atakan Görevin de iddianameye giren ifadesinde aracına koyduğu çantayı şüphelendiği için olay bölgesine yakın bir yere attığını söyledi. Görevin ifadesinin devamında “Bütün her şeyi Tunahan Adıgüzel organize ediyordu” dedi.

Tunahan Adıgüzel ise temasta olduğu Azat’ın kendisine “Teknede bir çanta var, o çantayı Balıkesir’e gitmesi lazım, götürürseniz size 10000 Euro verecek’ dedi. Ben çantayı almam deyince yanımdaki Atakan ‘ben valizi alırım, bir şey olmaz’ dedi. Biz de ‘günahı ile sevabı ile senin olur’ dedik” diye konuştu. İddianamede Yunanistan ile temasta olan kişinin Adıgüzel olduğu kaydedildi.

Uyuşturucu “süper yat”la getirildi

Süper yatın Yunan kaptanı Stamatios Skourlis ise içinde uyuşturucu olan bavulu tanımadığı bir kişinin getirdiğini söyledi.

Skourlis “Ben valizleri tekneden indirip limanda buluştuğumuz kişilere bu valizleri kim alacak diye sorduğumda karanlıktan biri hem İngilizce hem de Türkçe karışık şekilde ve el hareketiyle ‘merak etme ben alacağım’ dedi” diye konuştu.

Davanın ilk duruşması 21 Kasım sabahı Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

644 kişinin daha yakalandığı açıklandı: İşte son bir aydaki uyuşturucu operasyonları