Yargıtay verilerine toplam 163 üyesi bulunan Milli Beraberlik Partisi’nin Ankara’daki genel merkezine uyuşturucu baskını düzenlendi.

Adana’da Gelişen Türkiye Partisi’nin 17’inci kez baskın yapılan binasında kumar oynarken yakalanan üyelerinin “Seçim yasaklarından önce son toplantımızı yapıyorduk” savunmasını hatırlayan çoktur. Hayvanları koruma derneğinde yapılan horoz dövüşleri ya da benzer derneklerin yaptığı ‘av partileri’ de hafızalarda. En yakın örnek Samsun’dandı. Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı 70 kilo esrar ele geçirilen operasyonda gözaltına alınmış, sonra da tutuklanmıştı.

Benzer bir baskın Yargıtay verilerine toplam 163 üyesi bulunan Milli Beraberlik Partisi’nin Ankara’daki genel merkezine yapıldı.

Binada gözaltına alınanlardan M.G.’nin parti üyesi olduğu ve yanında bulunan B.Y. ile genel merkez binası içinde isteyenlere uyuşturucu getirdikleri ve kullandıkları belirlendi. B.Y.’nin üstünde paketlenmiş çok sayıda uyuşturucu madde bulundu. O sırada binada bulunan diğer beş şüpheli de ifadelerinde M.G. ile B.Y.’nin kendilerine uyuşturucu getirdiğini ve parti binasına davet ederek “Burası güvenli, polis giremez” dediğini söyledi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

AA’nın haberine göre telefonla aranan parti yetkilileri Ankara dışında oldukları için daha sonra açıklama yapacağını belirtti. Yargıtay kayıtlarına göre 2023’te kurulan partinin genel başkanı Peyami Sefa Atıcı.