Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgüttü PKK'nın el yapımı patlayıcı (EYP) ve bomba düzeneklerini yapan 'Faraşin Gabar' kod adlı Bahar Akyol ile 'Tijda Jiyan' kod adlı Nurbahar Karadağlı'yı Irak'ın Hakurk bölgesinde öldürdü.

MİT PKK’ya yönelik operasyonlara devam ediyor. Güvenlik kaynaklarının ajanslara verdiği bilgiye göre MİT, saha ajanlarından alınan bilgilerle PKK’nın el yapımı patlayıcılarını yapan ‘Faraşin Gabar’ kod adlı Bahar Akyol ile ‘Tijda Jiyan’ kod adlı Nurbahar Karadağlı’yı deşifre etti. Bomba hazırlama konusunda uzmanlaştıkları belirlenen iki kişi bomba düzenekleri ile el yapımı patlayıcı hazırladıkları sırada düzenlenen nokta atışı ile öldürüldü.

Bahar Akyol, 2015 yılında Şırnak’ın Cizre ilçesindeki hendek olaylarında yer aldı. Sonrasında PKK’nın kırsal kadrolarına katılan Akyol, örgütün Irak’taki kamplarında silah eğitimi aldı. 2019 yılında Haftanin’de, 2020’de Hakurk’ta bulundu. Hakurk’ta faaliyet gösterdiği sırada saldırı ve sabotaj alanında uzmanlaştı. Nurbahar Karadağlı, 2014 yılında PKK’ya katıldı. Sağlık meslek lisesinde okuduğu için bir süre yaralı PKK’lıların tedavisiyle ilgilendi. 2023 yılında Hakurk kırsalına geçerek burada saldırı ve sabotaj eğitimi aldı.

MSB’den açıklama: PKK köylerde mühimmat depolarını patlatıyor

PKK’nın Fransa yapılanmasına operasyon

MİT ve jandarma, PKK’nın Fransa yapılanmasında aktif faaliyet gösteren Fransa vatandaşı Denis Daniel Korkmaz’ı Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yakalayarak gözaltına alındı. Korkmaz işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.

Denis Daniel Korkmaz

MİT, Fransa’da PKK adına para toplama, adam kazandırma ve üst düzey kadrolar da dahil insan ve malzeme aktarımı şeklinde yasa dışı faaliyetlerde bulunan Fransa vatandaşı Denis Daniel Korkmaz’ın Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde olduğunu tespit etti. İstihbarat birimleri tarafından uzun süredir takip edilen Korkmaz’ın yakalanmasına yönelik MİT ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından ortak operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan Korkmaz daha sonra sınır dışı edildi. Korkmaz’ın yakalanması ile örgütün Fransa yapılanmasına ilişkin pek çok bilgiye ulaşıldığı belirtildi.

MİT’ten PKK için istihbarat operasyonu