MİT, Suriye'nin Tel Rıfat şehrinde PKK/YPG'nin sorumluları 'Mazlum' kod adlı Hüseyin Öztürk ve 'Zelal Afrin' kod adlı Vidan Fate'yi öldürdü. 27 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırılara katılan Ahmet Kalker de canlı yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG’nin Türkiye, Irak ve Suriye’de Türk güvenlik güçlerine saldırılarını organize eden ‘Mazlum’ kod adlı Hüseyin Öztürk’ü saha ajanlarıyla takibe aldı. Öztürk’ün ‘Zelal Afrin’ kod adlı Vidan Fate ile birlikte hareket ettiği tespit edildi. Saha ajanlarının takibe aldığı Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate Tel Rıfat’ta düzenlenen nokta operasyonla öldürüldü.

MİT, PKK bölge sorumlusu Metin Dinç’i öldürdü

‘Mazlum’ kod adlı Hüseyin Öztürk örgütün kırsal kadrolarına 1994’te katıldı. 2015’e kadar Irak’ta Kandil, Gara, Zap, Metina alanlarında, İran’da Bani, Kelareş, Salmas ve Türkiye’de Amanos kırsalında silahlı faaliyet yürüttü. 2015-2017 arasında Suriye’nin Ayn El Arab bölgesinde faaliyetlerini sürdürdü. 2017-2018 döneminde Suriye’de Kamışlı kuzey cephe sorumlusu olarak Türkiye sınırındaki örgütsel faaliyetleri idare etti. 2019-2020 yılları arasında PKK/YPG’nin askeri disiplin genel sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. Son olarak PKK/YPG’nin Tel Rıfat sorumlusuydu.

‘Zelal Afrin’ kod Vidan Fate de 1990’da Suriye’de yerel örgüte işbirlikçilik yapmaya başladı. 2000 yılında PKK’nın kırsal kadrolarına katıldı. 2000-2011 yılları arasında örgüt adına Türkiye’de Zagros kırsalında, Irak’ta Kandil ve Gara’da faaliyet gösterdi. Daha sonra Suriye’nin Ayn El Arab bölgesine geçti. Vidan Fate son olarak Tel Rıfat bölgesinde sorumlu seviyede faaliyet gösteriyordu. PKK/YPG’li Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde konuşlu Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize edenler arasındaydı.

27 askerin şehit olduğu saldırılara katıldı, canlı yakalandı

Öte yandan Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “1995 ile 2000 yılları arasında kent kırsalında 27 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 35 güvenlik görevlisi ile iki sivilin yaralandığı 20 terör saldırısına katılan Ahmet Kalker kod adlı terörist M.A.’nın canlı olarak yakalandığını” açıkladı.

Ahmet Kalker kod adlı M.A.

Tunceli kırsalında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bir süre önce düzenlenen operasyonda tespit edilen sığınakta çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Kriminal laboratuvarına gönderilen materyalde yapılan çalışmada bazı görüntüler kurtarıldı.

Görüntüleri inceleyen İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube ekipleri özel ekip kurarak tespit ettikleri Ahmet Kalker kod adlı M.A.’nın yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan istihbari çalışmada M.A’nın Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde olduğu tespit edildi. Takip sonucunda düzenlenen operasyonda M.A. sahte kimlikle yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vali Tekbıyıkoğlu yurtdışında bulunan, terör örgütüne üye olma suçundan aranan C.A. isimli PKK, KCK, YPG mensubunun da ikna edilerek 8 Ekim’de ülkeye dönmesinin sağlandığını ve adli işlemlere başlandığını açıkladı.

MİT, PKK’nın kadın sorumlusu Hezal Belge’yi Suriye’de öldürdü