Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde meydana gelen silah kazası sonrası uzman çavuş Onur Çapan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye, 20 Ocak 2018’de Suriye’nin Afrin bölgesine ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattı. Harekatın amacı Türkiye sınırına yakın bölgelerden YPG’yi çıkararak bir tür ‘güvenli bölge’ oluşturmaktı. Harekat sonucunda Türkiye, Afrin ve çevresindeki yaklaşık 2 bin kilometrekarelik alanı kontrol altına aldı. Türkiye, burada uzun süredir destek verdiği ‘Suriye Milli Ordusu’ (SMO) ile birlikte bölgenin güvenliğini sağlıyor. Ancak Suriye hükümeti, Türkiye’nin bu bölgedeki varlığını yasadışı olarak nitelendiriyor ve SMO’yu ‘terörist’ olarak adlandırıyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) dün buradaki harekat bölgesinde meydana gelen silah kazası sonucu 33 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan’ın hayatını kaybettiğini bildirdi.

MSB açıklaması şöyle: “Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde, 11 Eylül 2024 tarihinde, kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Onur ÇAPAN, meydana gelen silah kazası sonucu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”