Kocaeli'de müdür yardımcısı Mahir Çoğaç trafikte seyir halindeyken 17 yaşında bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Öğretmen olay yerinde öldü, kaçan katil aranıyor.

Kocaeli’de yaşayan Mahir Çoğaç Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısıydı. Arabasına binip trafiğe çıktı. Seyir halindeyken aniden aracına kurşun yağmaya başladı. Olayı görenler önce panik halinde kaçıştı, sonra 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verildi.

Sağlık ekipleri aracın yanına geldiğinde Mahir Çoğaç henüz hayattaydı, ama müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı. Katilin 17 yaşında biri olduğu anılıyor, ama henüz kimliği bilinmiyor. Polis saldırıdan sonra kaçan şahsı yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Öte yandan katilin olaydan bir saat önce Mahir Çoğaç’ın evinin yakınında beklediği anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Mahir Çoğaç öğretmenimize yüce Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, öğrencilerine, mesai arkadaşlarına ve maarif ailemize başsağlığı diliyorum” dedi.

Mahir Çoğaç’ın oturduğu binanın girişinde bulunan çay ocağını işleten Satı Helvacı, saldırganı gördüğünü söyledi. Helvacı “Çay ocağında çalışıyorum. Sabah geldim. 07.30’da genç, beyaz gömlekli çocuk buralarda volta atıyordu, bekliyordu. Hatta ‘Ne iş yapıyorsun, kimi bekliyorsun’ diye soracaktım. Yarım saat sonra bir el silah sesi duydum. Koşarak geldik. Maalesef bir el ateş edilip, adam vurulmuş. Bizim arkadaşlardan bir tanesi, adamın peşinden koştu yetişmeye çalıştı ama fazla da gidemedi. 2 kişi başına geldik, daha sonra burası kalabalıklaştı. 10 -15 dakika sonra ambulans geldi sonra polis geldi. Tabii müdahale edemedik adam yaşıyor ama tek elle kafasından vurulduğu için elimizi bile süremedik. Çok üzgünüz yapacak bir şey yok” diye konuştu.

Huylu huyundan vazgeçmiyor: Cinayet şüphelisi taksiciyle kavga etti, yakalandı