Muğla Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin yoğun kullandığı hatlardaki toplu taşıma araçlarına bir lira ödenmesini kararlaştırdı. Öğrenciler daha önce 12,5 TL ödüyordu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi dün itibariyle yeni ücret tarifesini hayata geçirdi. Yeni tarifeye göre kentte öğrencilerin yoğun kullanımındaki toplu taşıma araçlarına öğrenciler bir TL ödeyecek. Bu hatlar Menteşe-Stadyum-AVM-Kötekli-Yeniköy-Otogar-TOKİ-Tıp Fakültesi-Turgutreis Yurdu olarak belirlendi. Daha önce bu ücret 12,5 liraydı. Daha önce de üniversite ring ücreti bir liraya düşürülmüştü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada “Sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda tüm öğrencilerimize sağladığımız desteklere bir yenisini daha ekledik. Öğrencilerimizin yoğun olarak kullandığı Menteşe-Stadyum-AVM-Kötekli-Yeniköy-Otogar-TOKİ-Tıp Fakültesi-Turgutreis Yurdu hatlarını da 1 TL’ye düşürdük” dendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi daha önce CHP’li Osman Gürün yönetimindeydi. 31 Mart yerel seçimlerinde yine tercihini CHP’den yana yaptı ve yüzde 55 oranında oyla Ahmet Aras belediye başkanı seçildi.

Muğla’da Köyceğiz’in dağlarına Nisan ayında kar yağdı