Hakkari'de öğretmen olan Ahmet Kotan hastanede muayene olduktan sonra eczaneye ilaç almaya gitti. Ancak genç öğretmen eczanenin kapısında yaşamını yitirdi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Şehit Azizhan Keskin isimli okulda müzik öğretmeni olan 27 yaşındaki Ahmet Kotan, önceki gün rahatsızlandı. Yüksekova Devlet Hastanesi’ne giden öğretmen muayene olduktan sonra şehir merkezinde nöbetçi eczaneye ilaç almak için girdi. Ancak Ahmet Kotan burada aniden yere yığıldı ve ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti.

İlk müdahaleden sonra ambulansla hastaneye kaldırılan Ahmet Kotan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 2 Şubat 2022’de müzik öğretmeni olarak atanan Kotan’ın ölümü, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.

Okul Müdürü İskan Saklamaz, Kotan’ın öğrencileri tarafından çok sevilen bir öğretmen olduğunu belirterek, “Gecesini gündüzünü öğrencisine adayan bir öğretmendi. Bizler kendisinden memnunduk. Allah rahmet eylesin. Dün öğle vaktinde hastaneye gitmiş ilaç almak için eczane önünde fenalaşarak kriz geçirmiş ve hastaneye kaldırıldı. Burada da yapılan tüm müdahaleler sonucunda hayatını kaybetti. Bugün cenazesi Diyarbakır’da toprağa verilecektir” dedi.

Öğretmenin hastalığı ise henüz öğrenilemedi.

Kayseri’de düğün çıkışı bıçaklı kavga: 1 uzman çavuş öldü