Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'la ilgili soruşturmada yeni gelişme. 'İtirafçı' Nevzat Bahtiyar'ın ifadelerinin ardından evinde ve ahırında DNA örnekleri arandı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir kırsal mahallede kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere yatağında, çuval içinde bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’la ilgili soruşturma sürüyor.

Kızın amcası, annesi ve abisinin de aralarında olduğu ve cesedi gömen Nevzat Bahtiyar hariç ağız birliği yaptığı düşünülen 12 kişi tutuklu bulunuyor.

Amca Salim ifadesinde Narin’i öldürmediğini söylüyor, birçok isim anarak bahse konu saatlerde ne işle meşgul olduğunu detaylı şekilde anlatıyordu.

Soruşturmada Salim’in komşusu Nevzat Bahtiyar’ın cesedi dereye gömen kişi olduğu ortaya çıktı. İlk ifadesinde özetle Salim’le yolda karşılaştıklarını, onun aracında battaniyeye sarılmış cesedi göstererek 200 bin TL teklif edip ailesiyle gözdağı vererek “Al bunu yok et” dediğini söylüyordu.

İlerleyen süreçte verdiği ifadeler birçok çelişki barındıran adam vicdan azabı çektiğini belirterek bildiği her şeyi anlatacağına dair dilekçe verdi. Ve Bahtiyar önceki gece sıkı güvenlik önlemleri altında gizlice adliyeye getirildi.

Sorgusu dört saat sürdü. Nevzat Bahtiyar bir kez daha, bu sefer daha emin bir tonla Salim’in Narin’in annesi Yüksel’le cinsel ilişki yaşadığını, bunu gören küçük kızı boğarak öldürdüğünü söyledi.

Narin cinayeti: Adliyeye gizlice götürüldü; ‘vicdan azabı çekiyorum, her şeyi anlatacağım’

‘İtirafçı’ Nevzat Bahtiyar’ın cezaevinden çıkarılarak ek ifadesinin alınmasının ardından jandarma ekipleri Bahtiyar’ın evinde ve ahırında yeniden DNA incelemesi yaptı.

Güran ailesinin cezaevinde birbirleriyle görüşmelerine izin verilmediği ve kameralı özel odalarda tutuldukları öğrenildi. Ayrıca dışarıdaki aile üyelerinin de tutuklularla görüşmelerine izin verilmedi.

Sözcü’de yer alan habere göre soruşturmada şüpheli veya bilgisine başvurulan bazı kişilerin gizli tanık olarak ifade verebilecekleri ve İçişleri Bakanlığı’nın tanık koruma programında görevli üç kişilik bir heyeti Diyarbakır’a gönderdiği ortaya çıktı.

Nevzat Bahtiyar yeni ifadesinde “Cesedi yerde yatar vaziyette gördüm. Ağzından köpük gibi bir sıvı gelmişti. Cesedi Salim’den aldıktan sonra önce ahırın penceresinden içeri bıraktım” demesi üzerine jandarma olay yeri inceleme ekipleri ve JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ekipleri yeniden köye gitti.

DNA örnekleri alındı

Bahtiyar’ın evinde ve “Cesedi pencereden ahıra bıraktım” dediği ahırda yapılan ikinci incelemede pencerede ve çevresinde parmak izi, tırnak, kan, tükürük, salya, kıl örnekleri türü DNA bulguları arandı. Bu inceleme sırasında amca Salim, anne Yüksel, ağabey Enes ve Nevzat Bahtiyar’a ait olabilecek deliller üstünde yoğunlaşıldı. Yaklaşık iki saat süren incelemelerin ardından JASAT ekipleri aldıkları numunelerle köyden ayrıldı.

Kameralı özel odada tutulup birbirleriyle görüştürülmüyorlar

Nevzat Bahtiyar dışında aile bireyleri ve akraba olan toplam 12 kişi T2 ve T3 Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki özel kameralı odalarda tutuluyor. Soruşturma tamamlanana kadar bu kişilerin birbirleriyle görüşmesine kesinlikle izin verilmiyor. Aynı şekilde belirlenen görüş günlerinde de dışarıdaki akraba ve aile üyelerinin tutuklularla cezaevinde ziyaretçi olarak görüşmesine izin verilmediği tespit edildi.

Bakanlık özel ekip görevlendirdi

Aile üyelerinden olan ve köyde tanık olarak bilgisine başvurulan iki kişinin cinayet dosyasındaki kilit bilgileri paylaştıkları ve doğrudan olaya tanık oldukları için gizli tanık olarak dinlenebileceği bilgisi üzerine İçişleri Bakanlığı’ndan üç kişilik uzman bir ekip Ankara’dan Diyarbakır’a geldi. Uzmanlar hem tutuklu bulunan 12 kişiyle ilgili işlemler için cezaevinde, hem de soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileriyle görüşmeler yaptıktan sonra görevlerini tamamlayarak tekrar Ankara’ya döndü.

Narin Güran cinayeti: Şüpheli olmayan tek abi vekaleti verdi, Diyarbakır Barosu taraf oldu