Diyarbakır'da katledilen sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ablası Tülin'in 2009'daki ölümüne ilişkin dosya yeniden açıldı. Savcılık hastaneye yazı yazarak Tülin Güran’ın ölümüne ilişkin tüm belgeleri istedi.

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’la ilgili soruşturma sürüyor. Cinayete ilişkin gözaltına alınan 24 şüphelinin sorgusu sürüyor. Gözaltına alınanlar arasında, Narin Güran’ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası da bulunuyor. Narin’in bir amcası geçen hafta tutuklanmıştı. İkinci tutuklu ise amcanın küçük kızın cesedini saklaması için kendisine para verdiğini iddia ettiği Nevzat Bahtiyar oldu. Soruşturmada son olarak küçük kızın cesedini gizlemek için kullanılan taşların ‘bir insanın tek başına taşıyamayacağı büyüklükte olduğu’ ortaya çıkmıştı. Yani gözler ailede.

Diğer yandan savcılık aileyle ilgili eski bir dosyayı raftan indirdi.

Narin Güran’ın yatalak ablası Tülin Güran 2009’da hayatını kaybetmişti. Ölüm kayıtlara ‘solunum yetmezliği’ olarak geçmişti. DHA’nın haberine göre savcılık Narin’in katledilmesi sonrası dosyayı yeniden açtı.

Savcılık Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne yazı yazarak Tülin Güran’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili tüm bilgi, belge ve dosyaları istedi.

Narin cinayetinde yeni ayrıntılar: Taşlar bir kişinin taşıyamayacağı kadar büyük