Henüz sekiz yaşında olan Narin'den Kuran kursundan çıktığından beri bir daha haber alınamadı. Kaybolduğu gün olan 21 Ağustos akşamından beri kendisinden bir iz aranan Narin'in terliği bulundu. Jandarma, terliği laboratuvara götürdü.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde yaşanan olayda sekiz yaşındaki Narin Güran, Kuran kursundan ayrıldıktan sonra bir daha küçük kızdan haber alınamadı. 21 Ağustos’tan beri kayıp olan Narin’in eve dönmediğini fark eden ailesi kendi imkanları dahilinde Narin’i aynı gün içerisinde aramaya başladı ancak aramaları sonuç vermeyince 21 Ağustos’tan akşamı 21.00 sularında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.

Mahallenin yakınından geçen sulama kanalı ve bölgede başlatılan arama çalışmaları kapsamında jandarma ekipleri, AFAD, sağlı ekipleri ve koku alma köpekleri görev yapıyor. Çalışmalarda Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, AFAD, Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve 200 jandarma personeli görev alırken havadan arama çalışmaları da jandarmaya ait helikopter ile sağlanıyor. Haricinde o gün Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç da sorgulama kapsamına alındı.

Büyükada’da inanılmaz çocuk kaçırma girişimi

Araçların sorgulamaları sürerken Narin’in babası Arif Güran, kızının saat 15.30 sıralarında camiden çıktığını ve okulun yakınlarında görüldüğünü belirtti. Bu saatten sonra kendisinden bir daha haber alınamadığını söyleyen baba Güran, “Kızım dün saat 15.30 sıralarında camiden çıkıyor. Okulun orada tespit ettik. Ondan sonra halen haber alamıyoruz. Önce tüm akrabalarımızla aradık. Jandarma da hemen dahil oldu. AFAD da gelip aradı. Maalesef bir türlü iz bulamıyoruz. Eğer kim para karşılığında kızımı kaçırmışsa, kim ne kadar isterse ona vereceğim. Bizim kimseyle husumetimiz yok. Biz sürekli mazlumun yanında olan insanlarız. Bir insanın başına bir şey gelirse biz sürekli onların yanındayız. Benim kızımdan ne istediler. Kanalda yapılan aramada herhangi bir şey bulamadık. Şu an tüm şüphe kaçırılma üzerinde. Kızım kaybolmadan önce bir hafif ticari araç geçiyor. Jandarma buradan o saatlerde geçen yaklaşık 150 aracın sorgulamasını yapıyor. Allah’ın izniyle devlet kızımı bulacak. Ben umutluyum. Allah devletimize zeval vermesin. Benim kızımı ölü veya diri bulsunlar. Ben bunu istiyorum” dedi.

Evine üç kilometre uzaklıkta terliği bulundu

Arama çalışmaları sürerken, Narin Güran’a ait olduğu düşünülen bir çocuk terliği, evine yaklaşık üç kilometre uzaklıkta, yol kenarında bulundu. Terlik, ailesine gösterildi ve Narin’in anne ve babası tarafından teşhis edildi. Terlik, incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürüldü.

Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran, “Benim kızım saat 13.00’te evdeydi. Öğlen yemeğini yemiştik. Ben sofrayı yıkadım, o da televizyonun tozunu aldı. Sonra saate baktı, ‘Ay ben Kur’an kursuna geç kaldım” dedi. ‘Kızım gitme sıcaktır, zaten ders bitmiş’ dedim. ‘Anne dörde kadar ders var. Yalvarıyorum beni çağırma, sonra Amcam Hüseyinlere gideceğim. Çocukları yeni tatilden gelmiş, kızları özlemişim’ dedi. Ben sadece bunu gördüm, daha sonra kızımı görmemişim. Nereye gitmiş, bilmiyorum. Rica ediyorum, yalvarıyorum. Kim kızımı tutmuşsa, bir köşeye, bir hastaneye, bir caddeye bıraksın, kızımı bana getirsinler. Ben bunu istiyorum. Ben bir şey istemiyorum kimseden, Türkiye’den yalvarıyorum kızımı bulsunlar. Gücü vardır, bir kızım tektir” dedi.

Arama çalışmaları devam ediyor.

‘Gülistan’ı karanlıkta bıraktılar, Narin kalmasın’

Gülistan Doku’nun ailesi tarafından kullanılan X hesabından ‘Gülistan’ı karanlıkta bıraktılar, Narin kalmasın’ çağrısı yapıldı.

Bebek kaçırma tatbikatında vatandaş kendini role kaptırdı