Diyarbakır'da kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi yatağında ölü bulunan Narin'in cesedinin olduğu yerde bir çocuğun daha ölü bulunduğu açıklandı. Abdülhakim Çelikbilek 17 yıl önce 9 yaşındaki oğlunun cesedinin burada bulunduğunu söyledi.

Acılı babanın anlattığına göre oğlunun cansız bedeni 19 günlük aramalar sonucunda bulundu. Ancak suda boğulduğu yönündeki kararla dosyası bir ay içinde kapatıldı. Baba bu durumun şüpheli olduğunu savunuyor.

Narin Güran henüz 8 yaşındaydı ve Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşıyordu. Altı çocuklu ailenin tek kızıydı. Aslında onun bir de engelli ablası vardı ama o yıllar önce ölmüştü. Kamuoyu bunu Narin’in öldürülmesiyle öğrendi. Çünkü Narin 21 Ağustos’ta kayboldu ve 19 gün sonra bir dere yatağında, çuval içinde bulundu. Narin’in ölümüne ilişkin çok fazla soru var ve ailesinden 22 kişi gözaltına alındı. Amcası Salim Güran ise tutuklandı çünkü onun aracındaki kan, kusmuk ve idrar buluntuları Narin’in DNA’sıyla eşleşti.

Narin’e kimin ya da kimlerin kıydığı henüz bilinmiyor ama kamuoyu her gün bunu konuşuyor. 8 yaşındaki bir çocuğun Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolup günler sonra zaten sürekli arama yapılan yerde ölü bulunması, üstelik ailesinin çelişkili ifadeleri ve itirafçıların söyledikleri cinayetin aydınlanmasını engelliyor. Bununla birlikte Narin cinayetinin etkisiyle köyde de neler olduğu sorgulanıyor. Uzun süren sessizlik ve hala kimsenin yeterli bilgiyi vermemesi şüpheyi artırıyor. Bu cinayet soruşturmasında Narin’in ablasının da yüksekten düşme sonucu öldüğünün raporlanması ayrı bir şüpheyi doğuruyor. Onunla ilgili de şimdi soruşturma başlatıldı. Ama bunlarla birlikte aynı köydeki bir çocuk ölümü daha gündeme geldi.

Aynı derede, 2007 yılında 9 yaşındaki Muhammed Çelikbilek’in cansız bedeninin de bulunduğu ortaya çıktı. Muhammed’in cansız bedeni de tıpkı Narin gibi 19 gün süren arama çalışmalarının ardından bulunmuştu. Muhammed Çelik’in cansız bedenini bulan bir çobandı ve çocuğun cansız bedeni dere kenarında ağaçlara takılmış halde bulundu. Bu nokta Narin’in de ölü bulunduğu yer.

NOW TV’ye konuşan aile Muhammed’in yıllar önce evinin önünden kaybolduğunu söyledi. Baba Abdülhakim Çelikbilek, Narin’in olayından sonra sürekli şüphe içinde olduğunu anlattı ve evleriyle derenin bulunduğu yerin arasının 25 kilometre olduğunu, bu kadar mesafeyi 9 yaşındaki bir çocuğun gidemeyeceğini söyledi.

Babası, oğlunun ölümünün ardından ne DNA testi talebine ne de verdiği dilekçelere yanıt alabildiğini söyledi. Savcılıktan kendisine oğlunun ölüm nedeni olarak yalnızca ‘suda boğulma’ denildiğini ifade eden acılı baba dosyanın 1 ay içinde kapatıldığını söyledi.

Narin’e kim kıydı: İtirafçı yasak aşk söylentilerini bir adım ileri taşıdı, aile ‘dış güçler’ dedi