Ölü bulunan Narin'in cenazesine çok sayıda kişi katıldı. Defnedilen çocuğun mezarına gelinlik bırakıldı, bu da kamuoyunda tepkilere neden oldu. Bir kişi Narin'in mezarını ziyaret etti ve gelinlik yerine önlük bıraktı.

Narin Güran henüz 8 yaşındaydı ve Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşıyordu. Altı çocuklu ailenin tek kızıydı. Aslında onun bir de engelli ablası vardı ama o yıllar önce ölmüştü. Kamuoyu bunu Narin’in öldürülmesiyle öğrendi. Çünkü Narin 21 Ağustos’ta kayboldu ve 19 gün sonra bir dere yatağında, çuval içinde bulundu. 19 gün sonra aramalara katılan 22 kişi gözaltına alındı, 8’i tutuklandı. Aralarında anne Yüksel Güran ile abisi Enes Güran da var. Bunların öncesinde bir de Narin’in amcası Salim Güran tutuklanmıştı. Çünkü onun aracındaki kan, kusmuk ve idrar buluntuları Narin’in DNA’sıyla eşleşti.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren dosyanın gizliliğinin ihlal edildiğini belirtip kamuoyuna yanlış bilgilerin aktarıldığını belirtip uyardı:

“Hatta gizli tanık var dendi. Bu dosyada gizli tanık yok. Yani Narin’in bedeninin bulunduğu gün, bulunduğu yer itibariyle yeniden şu tespit edildi. Öldürme saatine ilişkin daha önce birçok ve bugün ifadelere de yansıyan, saatin yanlış verildiği konusunda bilginin aslında bilinçli, kasıtlı ve ifadelerde de kamuoyuna yansıdığı için ben de artık söylüyorum. Salim’in bu konudaki süreyi kendilerine bu şekilde verilmesi konusunda telkininin olduğunu söylediler. Bu da neyi gösterdi? Bir şekilde yeniden geriye dönük kamera kayıtları incelendi. Ve o kamera kayıtlarında Narin’in oraya gömülmesine ilişkin araç ve şahıs o şekilde bulundu. O gece hakkında gözaltı kararı alınıp evinden alındı. Bu anlamda yani bir gizli tanık ya da bu dosyada bir itirafçı değil, suç istinadıyla alınan ve suçunu ikrar eden biri var.”

Narin’in cesedi bulunduktan sonra cenaze törenine geniş katılım olmuştu. Ancak tabutunun üzerine gelinlik örtülmüştü. Bu gelinlik kamuoyunun tepkisini çekmişti. Çünkü henüz 8 yaşında hayata veda ettirilen bir kız çocuğunun yarım kalan hayalinin evlilik olmadığı belirtildi. Bugün Narin’in mezarını ziyaret eden bir kişi, mezardaki gelinliği kaldırıp yerine okul önlüğü ve çantası bıraktı.

Narin cinayetinde tutuklanan amca işçisine ‘kız öldü mü?’ diye sormuş