Diyarbakır 5'inci Sulh Ceza Hakimliği savcılığın talebiyle kentte kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran ile ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

Tüm Türkiye’nin bulunmasını dört gözle beklediği Narin Güran ile ilgili kaybolduğu 21 Ağustos’tan bu yana pek çok haber yapıldı. Birçok haber sitesi ve sosyal medyada farklı bilgiler yer alınca olay anlaşılmaz hale geldi. Sekiz yaşındaki Narin’in nasıl ve nerede kaybolduğu, kimin ya da kimlerin gözaltına alındığının üstünü sis perdesi kapladı.

Narin’in kaybolduğu günden bu yana olanları Ece Altıkulaç’ın haberinden okuyabilirsiniz.

Sekiz yaşındaki Narin’le ilgili soruşturma bir yandan sürüyor.

Diyarbakır Başsavcılığı ‘mağdur çocuğun fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişiminin korunması’, ‘çocuğun üstün yararı’, ‘soruşturmanın gizliliği’, ‘delillerin karatılmasının önüne geçilmesi’, ‘soruşturmanın sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi’, ‘tanıkların ve diğer ilgililerin güvenliği’ gerekçeleriyle Narin Güran hakkındaki haber ve sosyal medya paylaşımlarına yayın yasağı getirilmesini istedi.

Talebi değerlendiren Diyarbakır 5’inci Sulh Ceza Hakimliği soruşturma tamamlanana kadar yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında yayın yapan medyada dosyayla ilgili yayın yasağı koydu.

Gözaltına alınan abi serbest

Narin’in gözaltına alınan abisi E.G. ise jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. E.G.’nin kolunda ısırık izlerinin olduğu tespit edilmiş adli tıp inceleme başlatmıştı. Adli tıp hala net bir açıklama yapmış değil.

İddialarla ilgili ise Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren “Sosyal medyada dolaşan iddiaların hepsi yalan, Adli Tıp Kurumu’nun herhangi bir tespiti yok. Adli Tıp’tan gelen raporda söylenen tek şey ısırık izinin bu haliyle bir çocuğu mı yoksa bir yetişkine mi ya da kime ait olduğunu tespit etmenin mümkün olmadığı” dedi.

Narin haberlerinde yanlış doğruya karıştı, işte gerçekler: O 80 metrelik patikada ne oldu?

Narin için büyük seferberlik: Ağabeyi gözaltında, Jandarma’nın 8 şüphelisi var