Eskişehir'de rastgele beş kişiyi bıçakladıktan sonra yakalanan saldırganın olaydan önce bölgeye yakın bir yerde üstünü değiştirerek hazırlık yaptığı öğrenildi.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi’nde yer alan Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’nda 18 yaşındaki Arda K. çay bahçesinde oturan beş kişiye bıçakla saldırdı.

Hücum yeleği, kask, gözlük takan ve Nazilerin “Kara Güneş” amblemini göğsüne yapıştırarak kimliğini gizleyen saldırgan bölgedeki vatandaşlara dehşeti yaşattı. Olayda yaralanan N.Ö. (87), T.A. (71), C.Ö. (57), C.A.(64) ve M.K. (64) hastaneye kaldırılırken saldırgan Arda K. kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Olayın yaşandığı bölgeye yakın bir yerde üstünü değiştirip saldırının hazırlığını yaptığı belirlenen Arda K.’nin bölge sakinleri tarafından fark edilmesi üzerine polise ihbar edildiği öğrenildi.

Saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Ailesi kendi halinde bir çift”

Saldırganın hazırlandığı anlara tanıklık eden Yakup Taşçı “Genç bir çocuğun giyinişini gördüm. Evden ona baktım. Motosiklete binecek bir kişi sandım. Kaskını taktı. Ondan sonra buradan yürüyüp gitti. Yanından getirdiklerini burada bıraktı. Siyah bir poşet vardı. Daha sonra polise haber verdim. Polis gelip o poşeti aldı. Torbalardan bir şeyler çıkartıp giymişti. Yaşlılara saldırmış” dedi.

Uluönder Mahallesi Muhtarı Hasan Güler saldırganın üç yıl öncesine kadar bu mahallede yaşadığını ve içine kapanık bir yapısı olduğunu belirtti.

Güler “Bizim mahallemizde oturuyordu. Daha sonra Çamlıca Mahallesi’ne taşındılar. Çocukluğunu bilmem ama aile bir fabrikada çalışan kendi halinde bir çift. Ailenin iki çocuğundan biri. İnternetten okuduğumuza göre çocuğu anneanneyle dede büyütmüş. Gördüğüm kadarıyla aile de ilgileniyordu tabii ama bilemiyoruz. İçine kapanıkmış. Olayı gerçekleştiren kişinin burada tanıdığı vardır. Çünkü çocukluğu burada geçti. Olayda çay bahçesindeki yaşlıları seçmiş” şeklinde konuştu.

Kanları hortumla yıkadılar

Olay esnasında yaralanan vatandaşlara yardım ettiğini söyleyen Muharrem K. “Yerde yatan kişilerin bazı bölgelerinde kan gördüm. Bir daha baktım. Tramvay durağının orada karnını tutan var. Derken polisler yakalamış. Cami önünde yaralı olan bir kişiye mendil uzattım. Mendilin bir kısmı hala yanımda. Yardım eden vatandaşlar yerde buldukları kağıtlarla yaraya pansuman yapmaya çalışıyordu. O kadar çok kan vardı ki burayı hortumla yıkadılar. Burada gördüğüm üç kişi yaralıydı. Farklı bir elbisesi vardı. Daha sonra polisler yakaladı. Ancak çocuk bir şey konuşmadı” dedi.

Öte yandan yaralılardan üçü yoğun bakımda tedavi görmeye devam ederken diğer iki yaralının durumunun stabil olduğu ve servise alındıkları belirtildi.

Bir bu eksikti: Eskişehir’de Nazi amblemli adam sokağa çıkıp beş kişiyi bıçak ve baltayla yaraladı